Hrvatska policija u šoku: Iz drvenog sanduka spasili 9 migranata, umalo da se u njemu uguše

Sanduk je bio zatvoren, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba

  • 1
Migranti, krijumcarenje, Hrvatska, kombi Foto: mup.hr

Devetoro ilegalnih migranata pronađeno je jutros u drvenom sanduku u jednom kombiju zaustavljenom u Hrvatskoj.

Policijski službenici si danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske u ranim jutarnjim satima verovatno spasili živote devetero stranih državljana zatočenih u drvenom sanduku u tovarnom delu vozila kojim je upravljao krijumčar.

Naime, na autocesti Zagreb-Lipovac u blizini odmorišta Rastovica policijski službenici su, prilikom kontrole teretnog vozila marke "volkswagen crafter" poljskih registracijskih oznaka, u njegovom teretnom prostoru uočili sanduk načinjen od građevinskih ploča iverja, a kakav se koristi za prevoz delova mašina. Sanduk je bio zatvoren, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba.

Migranti, krijumcarenje, Hrvatska, kombi Njih devetoro bilo je unutra Foto: mup.hr

Njegovim otvaranjem policijski službenici pronašli su i verovatno spasili živote devetero stranih državljana (tri muškarca, dve žene i četvoro maloletnika). U trenutku otvaranja sanduka osetili su znatno povišenu temperaturu te ustajali vazduh. Osobama je odmah ponuđena lekarska pomoć, dok je Centar za socijalni rad maloletnicima imenovao posebnog staratelja.

Daljim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu. Sedam članova porodice iz Irana izrazili su nameru za podnošenjem zahteva za međunarodnom zaštitom, dok su dva državljana Iraka ovu mogućnost odbila, te su smešteni u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku do okončanja postupka.

Vozač teretnog vozila, 21-godišnji državljanin Ukrajine, uhapšen je i nad njim se sprovodi kriminalističko istraživanje. S ovim kaznenim delom se u vezu dovode i 24-godišnji i 25-godišnji državljani Poljske koji su ujapšeni na MCGP Macelj i privedeni u PU vukovarsko-srijemsku radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nora

    5. novembar 2019 | 23:33

    Hrvatska policija nekoga spasla?!?!? u soku sam bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA