Vučica iz zoo vrta i dalje u bekstvu: Noćas viđena kod granice sa Mađarskom, luta po njivama

Vučica je svaki put bila predaleko da bi u nju pucali iz puške za uspavljivanje

  • 13
Vučica Alfa Foto: RINA

Vučica koja je pre nekoliko dana pobegla iz zoološkog vrta u Osijeku i dalje je u bekstvu i sada je uočena kod mađarske granice.

Stručne službe su nekoliko puta "nahvatali" vučicu, ali im je bila predaleko da bi u nju pucali iz puške za uspavljivanje. Potera za njom juče je trajala satima, nakon što je oko 23 časa viđena u blizini granice sa Mađarskom.

Vučica je viđena na otvorenom području gde se nalaze njive i reč o nepristupačnom, blatnjavom terenu i šumi.

- Mi smo u nekoliko navrata došli u blizinu, međutim, ipak je bila predaleko da bismo mogli da je uspavamo iz puške - rekli su iz službe.

Potera je trajala sve do zore, ali vučicu nisu uhvatili.

- Još jednom naglašavamo da je reč o životinji koja nije agresivna i koja neće sama da napada, ali da joj se građani ne približavaju. Ako eventualno misle da je dovoljno daleko neka ostave nekakvu hranu i neka nas što pre nazovu jer će se ona tamo zadržati, nešto pojesti, a onda ćemo mi doći i uspavati je - objasnili su kako kako ljudi mogu da pomognu.

Vučica koja je petak pobegla iz zoo vrta u Osijeku prošle nedelje prebačena je u taj vrt iz zoološkog vrta u Zagrebu. Ona se nalazila u prostoru za adaptaciju na novu okolinu odakle je i pobegla.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA