Cela Hrvatska bruji o događaju koji se dogodio odmah nakon masakra u Splitu: Tim Hitne još u šoku

Ceo tim Hitne pomoći koji je intervenisao na dan ubistva u istom danu otvorio bolovanje

  • 0
Split ubica Printskrin: Facebook/Policija zaustavlja-SPLIT

Lekar, vozač kola Hitne pomoći i medicinski tehničar, koji su u subotu poslepodne izašli na teren u Radmilovićevu ulicu u Splitu kako bi pružili pomoć povređenima u sumanutom napadu koji je izveo Filip Zavadlav, završili su na bolovanju.

Njima je, kako piše Slobodna Dalmacija, jedna osoba pretila smrću.

- Istina je, odnosno tako su izjavili naši zaposleni. Dolaskom na mesto pucnjave, oni su odmah krenuli s pružanjem pomoći unesrećenima. Ali, od toga nije bilo koristi, jer su samo mogli da konstatuju smrt. Kako u takvoj situaciji ne smeju da napuštaju mesto događaja, već moraju da sačekaju dolazak policije, oni su i ostali u Radmilovićevoj - rekli su u Hitnoj pomoći.

Urlao da će da ih pobije

Zaposlenima u Hitnoj je prema rečima doktora Lea Luetića, direktora Hitne pomoći, nepoznati muškarac pretio i vikao: "Sve ću vas pobiti".

O kojoj osobi se radi dr Luetić ne zna.

- Ne znaju ni naši zaposleni. To će morati da utvrdi policija, mi smo slučaj prijavili, pa ćemo videti šta će dalje biti. Zasigurno nije ugodno, ljudima koji dolaze da pruže nekome medicinsku pomoć da moraju da slušaju pretnje ili potencijalno da budu izloženi njima. To troje naših zaposlenih je na bolovanju, jer su sigurno preživeli šok, koji nisu zaslužili - kaže dr Luetić.

Tako je ceo jedan tim Hitne pomoći, koji inače obavlja vrlo stresan posao završio na bolovanju, iako su ljudi, ni krivi ni dužni, samo obavljali svoj posao i pokušali da pomognu onima koji su nastradali u subotnjoj pucnjavi.

Podsetimo, Filipa Zavadlava se sumnjiči da je u u subotu popodne u poslepodnevnim satima iz automatskog oružja najpre usmrtio Marina Bobana i Juricu Torlaka, a potom je ubio Marina Ožića Paića.

Video: Kraj krvave drame u Splitu

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA