Završen prvi deo uviđaja na mestu eksplozije u Sloveniji, poginulo 5 ljudi: Dvoje povređenih se bori za život

Istraga se nastavlja, ali se sumnja da je do eksplozije došlo ljudskom greškom

  • 0
Slovenija, eksplozija, Kočevje Foto: Tanjug/STA

U stravičnoj eksploziji u hemijskoj fabrici Melamin u Kočevju poginulo je pet ljudi.

Dan nakon tragedije koja je potresla Sloveniju, nastavlja se rad nadležnih na licu mesta. Istražitelji su završili prvi deo uviđaja na mestu nesreće i pronašli su pet mrtvih ljudi, dok se i dalje radi na njihovoj identifikaciji.

Direktor kompanije Melamin je u četvrtak uveče saopštio da je jedna od povređenih osoba podlegla povredama, ali su iz UKC Ljubljana saopštili da su informacije netačne i da se dve teško povređene osobe i dalje bore za život u UKC-u, prenosi slovenački 24ur.com.

Među poginulima su i spoljni izvođači radova i jedan radnik Melamina. Intervencija gašenja požara je završena, uzrok će istražiti kriminalisti.

Za sada se čini da je to bila ljudska greška. Međutim, prve analize su pokazale da je uticaj na životnu sredinu minimalan.

Da podsetimo, slovenačka policija je u četvrtak ujutru u 8:35 sati dobila dojavu o eksploziji i požaru u krugu fabrike Melamin.

Vlasti su prvobitno saopštile da je povređeno 10 osoba, a potom 20, ali je kasnije potvrđeno da je taj broj manji.

Eksplozija je bila toliko jaka da su je osetili i stanari obližnjih zgrada.

Kako je za N1 Slovenija rekao direktor kompanije "Melamin" Srečko Štefanič, osobe koje se vode kao nestale nisu bile zaposlene u fabrici, već su to saradnici firme koji su se tokom eksplozije navodno nalazili u obližnjim kontejnerima.

Pretpostavlja se da je do eksplozije došlo tokom transporta i unošenja ili upotrebe sirovina koje su se u kompaniju dovozile cisternom.

Štefanič je dodao da su mesto požara snimili dronovima i naveo da kompanija ima sve potrebne dozvole.

- Očigledno je došlo do nesrećnog, nepredviđenog događaja koji još moramo istražiti - dodao je Štefanič, navodi N1 Slovenija.

Video: Najmanje 26 poginulih osoba u eksploziji u Havani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA