≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi detalji iz istrage ubijene devojčice Vanje: Advokat tvrdi da otac nije kriv, traži rekonstrukciju otmice

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On tvrdi da od tužioca Žakline Krstevske Josifoske nisu dobili nijedan dokaz koji može da pokrene sumnju da je otac učestvovao u činu otmice

  • 0
Vanja Gorčevska škola pomen Foto-kolaž: Facebook/Zorica Gjorcevska, Telegraf.rs

Advokat Vladimir Tufegdžić zahteva rekonstrukciju otmice Vanje Gorčevske kojom će se utvrditi relevantnost izjava i dokazati da, kako kaže, Vanjin otac Aleksandar, koji je osumnjičen za zločin, nije kriv.

Tufegdžić je istakao da su intervjuisani ključni svedoci koji su bili u kontaktu sa ocem u kritičnom periodu kada je Vanja kidnapovana i ubijena.

Takođe, tvrdi da od tužioca Žakline Krstevske Josifoske nisu dobili nijedan dokaz koji može da pokrene sumnju da je otac učestvovao u činu otmice.

"Proaktivnim pristupom odbrane saslušani su svi ključni svedoci koji su u kritičnom periodu bili u komunikaciji sa ocem deteta. Ni meni ni mom branjeniku do sada nisu predočeni verbalni ili materijalni dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo koje mu se stavlja na teret", rekao je advokat za Skopje1.

Tužiocu se nalaže da rekonstruiše događaj kako bi se utvrdilo da li su izjave protiv oca relevantne.

"Očekujem od javnog tužioca da preduzme radnje na rekonstrukciji događaja u i oko zgrade na ulici Sveti Naum Naumovski Borče, jer samo na taj način, odmah uočavanjem i opisom radnje na licu mesta, može da se se utvrdi i proveri relevantnost do sada iznetih navoda koji se odnose na oca deteta. Rekonstukcija se može obaviti i kompjuterski. Uveren sam da je ovim postupkom učinjena još jedna velika tragedija, ali vreme je najveći saveznik istine", dodao je advokat.

Istraga o dva ubistva još je u toku. Tužilaštvo je dobilo oba nalaza obdukcije o ubistvima, ali ništa nije saopštilo javnosti. Ćuti se i o tome da li je pronađeno oružje kojim su Vanja i Panče ubijeni, a istovremeno tužilac Jaklina Krstevska Josifoska preduzima i druge istražne radnje.

U ovom slučaju, Ljupčo Palevski-Palčo je osumnjičen da je planer, organizator i izvršilac dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dve žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev. Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu. Poslednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobegne jer je otišao u Beograd da pokupi Palevskog i odvede ga u Tursku. Palevski-Palco je u ekstradicionom pritvoru u Turskoj, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru.

Maloletnici Vanja i Panče iz Velesa, koji su nestali 27. i 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Velesa i Skoplja 3. decembra.

Mala Vanja je oteta 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, ubačen u vreću za spavanje, a potom i automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

(Telegraf.rs)

Video: "Išao je kolima, sa drugom...": Videla frizera iz Velesa uoči ubistva, otkrila nam šta joj je rekao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA