Oliveru Ivanoviću Kosovska policija zabranila posete! (FOTO)

Kosovska policija nije jutros dozvolila članovima najuže porodice da posete Ivanovića u mitrovičkoj bolnici, gde je prebačen u subotu, pošto je osam dana štrajkovao glađu u zatvoru zahtevajući odbranu sa slobode

  • 3

Lider GI SDP Oliver Ivanović deseti dan štrajkuje glađu, zbog odbijanja zahteva da se brani sa slobode. U subotu popodne zbog zdravstvenog stanja u kome se nalazi on je prebačen na prijemno interno odeljenje u ZC Kosovska Mitrovica”.

Ukinuto rešenje o produženju pritvora Oliveru Ivanoviću, sud će do 26. avgusta doneti konačnu odluku!

Konzilijum lekara na čelu sa dr Milanom Jakovljevićem koji brine o njegovom zdravstvenom stanju je juče saopštio da je pri prijemu Ivanović pokazivao “znake opšte malaksalosti imao je nisku tenziju, uradio sam mu ultrazvuk srca, zaključio sam da njegovo stanje zahteva bolničko lečenje i on je smešten u koronarnu jedinicu na Odeljenju poluinztenzivne nege“.

Dr Jakovljević je dodao da Ivanović nije životno ugrožen ali da mu je zdravstveno stanje narušeno, njegovo psihičko stanje za sada stabilno, žali se na insomniju, vrtoglavicu i konstantni umor“.

Najveći problem je, prema Jakovljevićevim rečima, to što Ivanović i pored svih ubeđivanja odbija da prekine štrajk glađu.

Ivanović se trenutno nalazi u koronarnoj jedinici koju obezbeđuje Kosovska policija.

ĐURIĆ: Borba za slobodu Olivera Ivanovića je istovremeno i bitka cele Srbije

Njegovoj supruzi Mileni Ivanović Popović danas nije dozvoljena poseta, kao ni svešteniku, sa obrazloženjem da je takvo naređenje “iz vrha policije”.

- Ovo je stvarno skandal, kome nema kraja, imamo imamo odobrenje suda za posete, na tom spisku je osmoro ljudi iz najuze porodice, pre mene je pokušao i sveštenik da ga poseti, vraćen je sa istim obrazloženjem, a sveđtenim licima nije potrebna nikakva dozvola – rekla je Milena za Telegraf.

Foto: Zdravstveni Centar Kosovska Mitrovica Foto: Zdravstveni Centar Kosovska Mitrovica

Ona je naglasila das u okolnosti u kojima je njen suprug životno ugrožen nepodnošljive I da sve ukazuje na to da je nečiji “cilj da se Oliver izoluje, a ne znamo zašto to čine”.

- Olivera sam videla po prebacivanju u bolnicu, njegovo fizičko stanje i rešenost da ide do kraja su u potpunom neskladu, on neće odustati ni po cenu života – rekla je Milena.

Branilac Olivera Ivanovića advokat Nebojša Vlajić je u razgovoru za Telegraf rekao da je Kosovska policija koja obezbeđuje Ivanovića juče pokušala i njegovu posetu da spreči.

- Oliver Ivanović i kao pritvorenik i kao pacijent ima pravo na posetu, u skladu sa kućnim redom koji nije remećen ni na koji način ispred njegove sobe dežura policijsko obezbeđenje, a ne zatvorsko koje zna koja su prava pritvorenika. Kosovska policija je bukvalno shvatila da ne sme da pušta nikoga, što je apsolutno pogrešno – rekao je Vlajić, koji je juče bio primoran da uz asistenciju komandira Kosovske policije obiđe svog branjenika.

- Suviše kruto to tumače i ja ću sutra dopisom obavestiti sudsko veće, o kršenju prava Ivanovića ne samo na lečenje, i prava krivičnog procesa nego i ljudskih prava – rekao je Vlajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saban

    16. avgust 2015 | 14:03

    Ovi siptari su prevrsili svaku meru a Srbija nije u stanju 1 coveka da zastiti.Kakvi su nam to belosvetski prijatelji koji ne mogu da uticu na siptarske vlasti.Ko koga ovde laze umrece covek na ocigled cele Srbije ni kriv ni duzan dok Hrvatski i siptarski zlikovci mirno uzivati u svojim (ne) delima

  • SS:SS

    16. avgust 2015 | 15:09

    To su arnauti i tu nema bice bolje, sta raditi. Zna se . Nema druge samo je pitanje ko kad shvati, neko nikad.

  • Zoja

    16. avgust 2015 | 16:42

    Strasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA