Vučić: Imamo dokaze o tome da nema damping cena u slučaju Železare

- Imamo čist slučaj antidampinga i ozbiljnu dokumentaciju koja pokazuje da nismo ništa pogrešno radili - rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije

  • 4

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Srbija boriti da dokaže da Železara Smederevo nije prodavala čelik po damping cenama, da će u tome pomagati kineski advokati, a dokumentacija je, kako je istakao, na srpskoj strani.

- Imamo čist slučaj antidampinga i ozbiljnu dokumentaciju koja pokazuje da nismo ništa pogrešno radili - rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Direktor Hestila odgovorio na optužbe pokrenute u Briselu: Nema reeksporta kineskog čelika!

On je rekao da će se srpska strana, zajedno sa kineskim advokatima koji su u Briselu dobili preko 1.000 slučajeva, boriti protiv takvih optužbi.

- Situacija je čista, a dokumentacija je na našoj strani - rekao je Vučić dodajući da razume one koji se bore za sebe i za svoje tržište, istovremeno ukazujući da nisu u pravu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

DIREKTOR "HESTILA" SONG SIHAI: Imamo dugoročni plan za Železaru Smederevo

Vučić je takođe naveo da se vode dva paralelna procesa, jedan u okviru istrage Evropske komisije zbog navodnih damping cena čelika koji je EU uvozila iz Srbije, a drugi paralelan proces se tiče pitanja eventualne državne pomoći.

On je naveo da je, kada je reč o državnoj pomoći, bilo nepreciznih izjava ljudi iz Srbije, koje su nam nanele štetu.

VUČIĆ: Hestil preuzeo Železaru Smederevo, Fijat ostaje u Srbiji

- Te neodgovorne ljude iz našeg sistema... Ne znam šta bih vam više rekao, osim što neće obavljati važne i odgovorne funkcije - rekao je Vučić.

On je ponovio da, kada je reč o damping cenama čelika, sva dokumentacija je na srpskoj strani.

Evropska komisija pokrenula istragu protiv Srbije

Evropska asocijacija proizvođača čelika Ekofer optužila je nedavno pet zemalja da izvoze čelik na teritoriju EU ispod cene - Srbiju, Rusiju, Iran, Brazil i Ukrajinu.

Istraga će biti sprovedena za period od 1. jula 2015. do 30. juna ove godne, a u tom periodu srpskom Železarom je upravljao profesionalni menadžment tim HPK inženjering Petera Kamaraša.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lovac g-8

    14. jul 2016 | 18:10

    Вероватно имате доказе и колико се дугује па лепо нека врате дугове.

  • Null

    15. jul 2016 | 09:20

    A ima li damping cena nafte kod nas?Kazu malina nema osnove da poskupi u otkupu posto je cena nafte na svetskom trzistu pala,a kod nas se cena priblizila na 150 din..

  • Goran

    15. jul 2016 | 09:33

    Imate dokaze isto kao što ste imali dokaz da ćemo 2016 źiveti bolje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA