Aleksandar Vulin: Pozdrav fašista "ZA DOM SPREMNI" ne može biti predmet prava!

- Nigde na svetu nije regulisano pravno korišćenje pozdrava "zig hajl", ne verujem ni u Nemačkoj, niti u bilo kojoj drugoj državi. Da li nekome pada na pamet da u Nemačkoj kaže - ajde da zakonom regulišemo kako se pozdravlja "zig hajl", u kojim prilikama, da li je to kažnjivo, ili nije kažnjivo. "Za dom" je fašistički pozdrav, ne može biti predmet prava" - rekao je Vulin

  • 5

Fašistički pozdrav ne može biti predmet prava, ne može biti dozvoljen na jednom, a nedozvoljen na nekom drugom mestu i "za dom spremni" je jednostavno pozdrav koji kod Srba izaziva najstrašnija i najgora moguća sećanja, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

- Znam da Evropska unija nije napravljena na temeljima fašizma i da dalje sa nestrpljenjem očekujem da EU izađe i kaže šta misli o ovakvoj hrvatskoj politici i da bude vrlo jasna i kada je u pitanju pozdrav ''za dom spremni - rekao je Vulin, komentarišući izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da pitanje ustaškog pozdrava treba da rešavaju pravosudni organi.

DA SE IDENTIFIKUJU I KAZNE POČINIOCI: Protestna nota zbog paljenja srpske zastave u Kninu

Kako je rekao ministar, treba zamisliti bilo kod evropskog zvaničnika da izađe pred svoje medije, svoje pravosudne organe, bilo gde u Evropi i kaže da se razmisli da se pravno reguliše korišćenje pozdrava "zig hajl".

- Nigde na svetu nije regulisano pravno korišćenje pozdrava "zig hajl", ne verujem ni u Nemačkoj, niti u bilo kojoj drugoj državi. Da li nekome pada na pamet da u Nemačkoj kaže - ajde da zakonom regulišemo kako se pozdravlja "zig hajl", u kojim prilikama, da li je to kažnjivo, ili nije kažnjivo. "Za dom" je fašistički pozdrav, ne može biti predmet prava" - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Izjava hrvatske predsednice bezobrazluk: OVAKO JE DAČIĆ ODGOVORIO KOLINDI NA IZJAVU O OLUJI

Smatra da Hrvatska nikako ne može da se odupre fašizmu i "nikako da kaže sama sebi da NDH nije izraz hrvatskog naroda".

- Nažalost, politička elita u Hrvatskoj pokušava upravo to da dokaže, da je NDH zapravo nešto čemu se treba vratiti, da je Stepinac nešto čemu se treba vratiti, da je Glavaš budućnost Hrvatske, ja ne znam kakva će to budućnost biti - rekao je Vulin.

HRVATI PRETE NA GODIŠNJICU OLUJE: Srbi, imamo "KIOVA" HELIKOPTERE, HAUBICE, oklopna vozila "PATRIA" i dve gardijske brigade!

Ističe da ne može biti stvaranja boljih uslova za život, ako postoje neprekidne rasprave o tome da li se treba vratiti u fašističku prošlost, ili ne, kao i da se stalno pokušava da se opravda NDH, i da će se tu teško naći neka budućnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ₩£¥€

    8. avgust 2016 | 11:05

    Rece komunjara :)

  • samo neko iz mase

    8. avgust 2016 | 11:51

    G-din Vulin bolje da se bavi poskupljenjem mesa od 30% za jedan dan i ostalim kako najavljenim tako i trenutnim poskupljenjima svih namirnica i komunalija. Ja od ustaskog pozdrava nemam nista a od gore navedenih poskupljenja i te kako tanji novcanik i sve ostalo sto to prati.

  • Stvor

    9. avgust 2016 | 17:36

    Jul je prošao , sada je hvala Gospodu Bogu mesec avgust.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA