Sastanak o jačoj regionalnoj saradnji: Vučić razgovarao sa Majlindom Bregu (FOTO)

On je istakao značaj Višegodišnjeg akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor

  • 12

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je generalnu sekretarku Regionalnog saveta za saradnju (RSS) Majlindu Bregu, koja je tu dužnost preuzela 1. januara 2019. godine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Poželevši joj mnogo uspeha u radu, predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da bude konstruktivan partner Regionalnog saveta za saradnju, jer i kroz rad Saveta želi da doprinosi jačanju saradnje u regionu i njegovom napretku.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je istakao značaj Višegodišnjeg akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor, koji je u fokusu aktivnosti RSS, uz podršku Evropske komisije, jer bi stvaranje velikog regionalnog tržišta pružilo mnogo veće šanse za napredak svih na Zapadnom Balkanu.

Predsednik Vučić je pozvao RSS da svojim radom utiče na poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je takođe rekao da očekujemo nastavak angažmana RSS na implementaciji dogovora o regionalnim infrastrukturnim projektima u saobraćaju, energetici i informacionim tehnologijama.

Sagovornici su razgovarali o konkretnim predlozima za veću mobilnost i povezivanje u regionu, kroz ukidanje rominga i priznavanje diploma, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    4. februar 2019 | 13:35

    Srbija napreduje sve vise i razvija se.

  • Ana

    4. februar 2019 | 13:36

    Srbija ima sve bolje odnose sa svim zemljama i zato svi podržavaju Srbiju na njenom evropskom putu.

  • Jana

    4. februar 2019 | 13:13

    Ukidanje rominga bi bilo znacajno za ceo region.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA