Organizatori protesta "1 od 5 miliona" najavili blokadu RTS-a u subotu, sa Javnog servisa poručili: Prelazite granicu legitimnog

Pošto rukovodstvo Javnog servisa ne da istini prostor u informativnom programu, pokazaćemo im mi kako izgleda "Dnevnik slobodne Srbije" - navodi se u saopštenju organizatora

  • 61

Učesnici protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu blokiraće u subotu, 9. marta zgradu Radio televizije Srbije na sat vremena, a ta "blokada upozorenja" biće održana pod parolom "Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas".

- Pošto rukovodstvo Javnog servisa ne da istini prostor u informativnom programu, pokazaćemo im mi kako izgleda "Dnevnik slobodne Srbije" - poručeno je saopštenjem organizatora i naglašeno da će zgrada javnog servisa biti blokirana na sat vremena.

Kolegijum RTS-a je saopštio danas da najavljenom jednočasovnom blokadom RTS-a, sprečavanjem javnog servisa da obavlja svoj redovni posao, organizatori protesta "1od5miliona" prelaze granicu koja postoji između legitimnog protesta i nelegitimnog pritiska na sve zaposlene u RTS-u.

Navodi se da veoma dobro znaju da su protesti jedan od načina na koji građani izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog nerešavanja nekog pojedinačnog problema ili loše uređenih odnosa u društvu ili po njihovom mišljenju neprimerenih poteza vlasti.

Zaustavljanje ispred RTS-a je sastavni deo protesta svake subote, ali su organizatori za 9. mart prvi put najavili blokadu Javnog servisa-Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Kolegijumu RTS-a je jednako tako pravi jasnu razliku između legitimnog protesta i nedopustivog pritiska na novinare i sve zaposlene u javnom medijskom servisu. Jednočasovnom blokadom RTS-a organizatori protesta "1od5miliona" prelaze granicu koja postoji između legitimnog protesta i nelegitimnog pritiska na sve zaposlene u RTS-u - navedeno je u saopštenju.

Blokada RTS-a planirana je u okviru protesta "1od5miliona", a zamišljena tako da se ispred zgrade Javnog servisa improvizuje "Dnevnik" u kojem će "gostovati" Vesna Lakićević, radnica "Kolubare" iz Lazarevca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA