Podrška Vučiću od naprednjaka širom Srbije: Nećemo popustiti pred nasiljem fašista i tajkuna

Poručuju da fašizam i nasilje nisu i nikada neće biti prihvatljivi u Srbiji

  • 65

Više gradskih i opštinskih odbora Srpske napredne stranke danas je osudilo nasilje Ðilasa, Obradović i Jeremića proteklog vikenda u Beogradu i dalo punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u sprovođenju politike razvoja Srbije i borbi za bolju i pristojnu Srbiju.

Poručuju da fašizam i nasilje nisu i nikada neće biti prihvatljivi u Srbiji.

Opštinski odbor SNS Smederevska Palanka je svom snagom uz predsednika Vučića i pruža mu bezrezervnu podršku da nastavi da se bori za uređenu i prosperitetnu Srbiju.

- Kako ističe predsednik Vučić, nikada nećemo odustati od borbe za pristojnu i modernu Srbiju, državu koja ide napred putem razvoja i koja je poštovana u svetu, ali isto tako nećemo popustiti ni pred nasiljem fašista i tajkuna, Boška Obradovića, Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića - saopštio je Opštinski odbor SNS Smederevska Palanka.

 
 
 
View this post on Instagram

Svim ❤ uz Aleksandra Vučića!A post shared by Nikola Vučen (@nikola.vucen) on

 

Članovi i simpatizeri SNS u Bačkoj Palanci juče su se spontano okupili ispred prostorija SNS kako bi poslali poruku podrške Vučiću, a Opštinski odbor SNS Bačka Palanka danas u saopštenju najoštrije osuđuje "fašističko i razbojničko" ponašanje demonstranata predvođenih Ðilasom, Obradovićem i Jeremićem.

- Nasilan upad u prostorije Javnog servisa Srbije, napadi na policajce ispred zgrade Predsedništva, kao i pretnje i uništavanje javne imovine predstavljaju grubo kršenje zakona Republike Srbije i takvo ponašanje mora biti sankcionisano od strane nadležnih institucija - poručuju u saopštenju.

Opštinski odbor SNS Bačka Palanka poručio je "siledžijama" iz SzS da njihovi metodi neće biti tolerisani i da nikoga neće zastrašiti.

- Sada, više nego ikada čvrsto stojimo uz predsednika Aleksandra Vučića, njegovim naporima da vodi politiku mira i stabilnosti, i svom snagom se borimo za bolju, uspešniju i modernu Srbiju - piše u saopštenju.

Gradski odbor SNS Vršac pruža snažnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi protiv nasilja i očuvanju demokratskih tekovina Srbije i najoštrije osuđuje vandalske činove pojedinih interesnih grupacija usmerene ka destabilizaciji države i linču neistomišljenika.

- Uskraćene za podršku naroda, razularene horde pod dirigentskom palicom tajkuna Ðilasa i Jeremića, kao i njihovog dežurnog potrčka, neofašističkog lidera Boška Obradovića, pretnjama linču predsedniku Vučiću, upadom u zgradu RTS-a, divljačkim pohodom na novinare i nasiljem nad pripadnicima MUP-a pokušavaju da izazovu haos i nasilničko prekrajanje izborne volje građana ne bi li se vratili na vlast i nastavili svoje pljačkaške pohode - poručuju naprednjaci iz Vršca.

Navode da se sve ovo dešava isplanirano, u veoma teškom trenutku za Srbiju kada predsednik Vučić vodi presudnu bitku za Kosovo i Metohiju ispravljajući pogubnu politiku prethodnih vlasti, a sve u cilju osiguravanja trajnog mira u regionu i sigurnog života svakog pripadnika srpskog naroda na KiM.

Povereništvo Opštinskog odbora SNS Lučani daje bezrezervnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u sprovođenju politike razvoja Srbije na svim poljima i najoštrije osuđuje Ðilasovo, Obradovićevo i Jeremićevo divlljaštvo proteklog vikenda u Beogradu.

- Građani Srbije još jednom su imali prilike da se uvere da je cilj tajkunsko-fašističke koalicije, koja vitla motornim testerama, napada noževima, preti vešanjem, rušenje države i potiranje svih njenih demokratskih principa. Takvo ponašanje, je svojstveno onima koji, bez podrške građana, žele na vlast da dođu na nedemokratski način, mimo izbora i izborne volje birača - poručuju u saopštenju.

Vučić u Lučanima - FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Naveli su da su građani Srbije, dajući podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, pokazali da ne žele nasilje i povratak u prošlost u vreme pljačkaških privatizacija, ponižavanja Srbije, već život u uređenoj, modernoj, stabilnoj i prosperitetnoj državi.

Gradski odbor SNS Smederevo pružio je snažnu podršku predsedniku Vučiću da istraje u borbi za snažnu, pristojnu Srbiju u kojoj su budućnost otvaranje novih fabrika, izgradnja puteva, obnova škola, rast životnog standarda.

- Nasilje, vandalizam i bezakonje ne smeju biti oblici političkog delovanja, a posle svih dešavanja, jasno je da tajkuni Ðilas i Jeremić, fašista Obradović i ostali iz Saveza za Srbiju, nemaju šta druga da ponude građanima Srbije već isključivo nasilje - navodi se u saopštenju.

Poručuju da se vlast ne osvaja na ulici, nasilnim upadom u institucije, vređanjem žena, pozivom na linč neistomišljenika, pretnjama silovanjem, vešanjem, već na izborima od kojih, kako kažu, Ðilas, Jeremić i Obradović zbog odsustva podrške građana beže.

- Podsećamo na svim prethodnim izborima, građani su iskazali podršku politici Aleksandra Vučića, stvaranju pristojne i napredne Srbije - navode smederevski naprednjaci.

Nedavni skup u Smederevu u okviru kampanje "Budućnost Srbije" -Foto: Predsedništvo Srbije

Uz osudu nasilja koje su, navode, na ulicama Beograda organizovali "tajkuni i strani plaćenici" Ðilas, Jeremić i Obradović, Opštinski odbor SNS Plandište poručuje da se ni u jednoj uređenoj državi vlats ne ruši nasilnim pute, te tako neće ni u Srbiji.

Građani su, kažu, svoju izbornu volju jasno iskazali na demokratski održanim izborima na kojima su bezrezervnu podršku dali Vučiću i SNS i tako podržali razvoj, napredak i bolju budućnost svih građana Srbije.

- Izborna volja građana se neće menjati na ulici od strane pojedinaca nasilnika, kakvi su đilas, Obradović i Jeremić i njihovi partijski sledbenici koji su godinama unazad pljačkali i krali građane Srbije i uništili rejting Srbije u svetu - navode u saopštenju naprednjaci iz Plandišta.

I članovi i simpatizeri SNS iz Kovina okupili su se u velikom broju kako bi pružili punu podršku Vučiću u borbi za normalnu i pristojnu Srbiju.

Opštinski odbor SNS Kovin naoštrije je osudio pretnje Vučiću, nasilni upad predstavnika SzS u zgradu RTS-a i nasilje na ulicama Beograda.

- Tajkunski dvojac, Ðilas i Jeremić i fašista Obradović su ovim nasilnim napadima definitivno stavili tačku na pomisao da su ovo i dalje građanski protesti. Jasno je kao dan da je opozicija svesna svoje političke nemoći - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Ðilas, Jeremić i Obradović, nezadovoljni podrškom naroda, nasiljem i vandalizmom žele da ruše vlast koju su građani na svim izbornim nivoima legitimno izabrali.

- Kovinski naprednjaci su uz svog predsednika i ne žele da dozvole da fašisti, lopovi i tajkuni sprovode svoje bolesne ideje sa šačicom onih koji ih slede - poručuju.

I Gradski odbora SNS Pančevo pruža punu podršku Vučiću i najoštrije osuđuje pokušaje destabilizacije zemlje.

- Huligansko ponašanje koje su sproveli Boško Obradović, Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i drugi predstavniciove tajkunsko-fašističke koalicije, dokazuju tvrdnju da ovakva politika mržnje prema Aleksandru Vučiću, bez interesa, konkretnih ciljeva za narod i građane, nikada neće dobiti podršku građana - navode u saopštenju.

Protesti su, kažu naprednjaci iz Pančeva, sada ogoljeni i jasno je da oni nisu spontani, već da iza njih stoje predstavnici SzS sa "tajkunskim novcem i vezama čiji je jedini cilj povratak na vlast, dalja pljačka naroda i razaranje Srbije".

Nedavni skup u Pančevu u okviru kampanje "Budućnost Srbije" - Foto: Predsedništvo Srbije

Gradski odbor SNS Novi Pazar najoštrije je osudio "divljaštvo i vandalizam Boška Obradovića i Dragana Ðilasa" i njihov upad na RTS sa ljudima pod maskama i motornim testerama, kao i ugrožavanje slobode medija.

U saopštenju GO SNS Novi Pazar navodi se da je ono što je šačica ljudi radila ispred Predsedništva, takođe predvođena Obradovićem i Ðilasom, nešto što se nikad nigde nije dogodilo u svetu.

U saopštenju ističu da pružaju apsolutnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću na mudroj politici koju vodi na dobrobit svih građana Srbije, navode iz ovog odbora i dodaju da fašisti Obradoviću i tajkunima Ðilasu i Jeremiću na ovaj način poručuju da njihova politika nasilja nikad neće proći.

Gradski odbor SNS-a iz Šapca osudio je danas ponašanje gradonačelnika tog grada Nebojše Zelenovića, zato što je, kažu, na protestima u Beogradu uništavao državnu imovinu, napadao policajce, lomio i rušio ogradu kod Predsedništva i jurišao na RTS.

- Na skandalozno ponašanje šabačkog čelnika ukazali su nam, još u subotu uveče, brojni građani Šapca, šokirani snimcima na kojima se jasno vidi gradonačelnik jednog velikog grada dok se sramno ponaša prema državnim institucijama - navodi se u saopštenju Gradskog odbora.

U saopštenju se kaže da je posebno licemerno da "o slobodi medija govori onaj ko svakodnevno cenzuriše SNS u Šapcu, uskraćujući građane za istinite informacije i koristi medije poput RTV Šabac za svoju ličnu promociju".

Srpska napredna stranka podseća u saopštenju da je Zelenović osuđen jer je, kažu, proneverio pet miliona evra iz lokalnog budžeta za 2015. godinu.

U saopštenju se dodaje da su se zbog niza mahinacija pred sudom našli i prvi saradnici gradonačelnika Šapca.

Sada, taj isti Zelenović ruši ogradu oko Predsedništva, stoji pored tajkuna Dragana Ðilasa", a povodom toga što, kažu, Zelenović predsednika Srbije naziva lopovom, iz Gradskog odbora pitaju:

- Gospodo iz DOS-a ko je ovde lopov? Da li vi koji ste poharali Srbiju, uništivši između ostalog šabačku ''Zorku'' i desetine uspešnih fabrika samo u Šapcu ili oni koji dovode strane investitore, upošljavaju građane, brinu o sutrašnjici?

Gradski odbor, između ostalog, konstatuje u saopštenju, da je Šabac koji se nekada nazivao "malim Parizom", zbog krađa, zloupotreba i kako ističu, neviđenih mahinacija sada postao zadnja, a ne prva varoš Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA