≫ 

"Gospodar Kosova" francusko-nemačku delegaciju dočekao pričom o "Tribunalu za Srbe"

Veselji je na ovom sastanku od delegacije Francuske i Nemačke zatražio i jasnu evropsku agendu za Kosovo

  • 10
Kadri Veselji Foto: Profimedia/Abaca Press

Predsednik Skupštine tzv. države Kosovo Kadri Veselji sastao se sa francusko-nemačkom delegacijom koja je u posetu došla da razgovara o pripremama za samit u Parizu i političkim događajima na Kosovu i regionu .

Veselji je na ovom sastanku od delegacije Francuske i Nemačke zatražio i jasnu evropsku agendu za Kosovo.

On je takođe rekao i da će SAD, zajedno sa EU, biti uključene u postizanje sporazuma između Beograda i Prištine na predstojećem samitu u Parizu.

On je takođe zatražio i, kako je saopšteno, brzu i pravičnu odluku o viznoj liberalizaciji za građane tzv. Kosova. Ističući da Kosovo neće prihvatiti nijedan drugi uslov nakon ispunjavanja svih kriterijuma.

- Ispunili smo sve tražene kriterijume. Čak i više od svake zemlje u regionu. Sada je vaš red da donesete ispravnu odluku da našim građanima ukinete vize - rekao je Veseli na sastanku.

Govoreći o samitu u Parizu koji je zakazan za 1. juli, Veselji je rekao da očekuje jasnije smernice nakon samita u Parizu o svim pitanjima.

- Bilo koji konačni sporazum Kosova i Srbije treba da bude zasnovan na Ustavu Kosova. Nećemo prihvatiti Asocijaciju sa izvršnim ovlašćenjima i sporazumima koji krše suverenitet Kosova - rekao je Veselji tokom sastanka.

Tokom sastanka sa francusko-nemačkom delegacijom, Veselji je govorio o svojoj inicijativi za formiranje Međunarodnog tribunala za genocid na Kosovu.

On je rekao da su hiljade nevinih civila ubijene i masakrirane paravojnim snagama srpske države, a čak i nakon 20 godina, pravda nije stigla kriminalce i da je Tribunal neizbežan. Veselji je rekao i da samo pravda doprinosi miru između dva naroda zapadnog Balkana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valerija

    3. jun 2019 | 13:59

    Kosovo je deo Srbije, a ne država kao što kaže Veselji.

  • Darko L

    3. jun 2019 | 14:06

    Tako to zvuči kada krvnik priča o zločinima.Nije nam ni objasnio ko pobi onolike svedoke a pogotovo šta su to oni uradili da bi dobili vize.

  • Tanja

    3. jun 2019 | 14:00

    Veselji se baš zaneo , pa zaboravio da je Kosovo Srbija !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA