• 3

EU se oglasila: Svaku političku raspravu vratiti u parlament

Svi akteri moraju učiniti sve što mogu kako bi održali političku raspravu tamo gde i pripada, u parlamentu - rekla je portparolka EU

  • 3

Portparolka EU Maja Kocijančić kaže da Brisel podržava međustranački dijalog u Srbiji, a da bi svaku političku raspravu trebalo vratiti tamo gde i pripada, u parlement.

- Svi akteri moraju učiniti sve što mogu kako bi održali političku raspravu tamo gde i pripada- u parlamentu. Međustranački dijalog treba podržati i održavati ga u parlamentu - kaže Kocijančić.

Ona na pitaje Tanjuga o mogućem posredovanju EU u dijalogu vlasti i opozicje oko izbornih uslova kaže da Unija ”ohrabruje sve zainteresovane strane u Srbiji da stupe u dijalog radi pronalaženja zajedničkih rešenja”.

Kocijančić navodi da je Evropski parlament već započeo misiju u Srbiji sa ciljem da doprinese daljem jačanju političkog dijaloga u parlamentu.

Maja Kocijančić

Printskrin: SensServis Agencija

- Evropski parlament izrazio je spremnost da blisko sarađuje sa svim srpskim političkim strankama u parlamentu - kaže Kocijančić.

Portparolka EU podseća da poslednji godišnji izvešataj Evropske komisije o Srbiji ukazuje na važnost primene preporuka koje je dala Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava koja je nadledale prethodne izborne cikluse u Srbiji.

- Inicijativa civilnog društva da organizuje okrugle stolove, kao i odluka vlade da formira radnu grupu koja će se baviti preporukama Kancelarije za demokrtaske institucije i ljudska prava pozitivni su i konstruktivni koraci - ocenjuje Kocijančić

Ona dodaje da je međupartijski dijalog o neophodnim reformama u zemlji neophodan i za uspešan ulazak Srbije u EU.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Predator

    EU komedija parlament užas i komedija propala...ko niskobudeztni film su loši i propali.

  • Ivan

    Ma kakav parlament. Tamo i nema rasprave, tamo mozes da slusas samo besmisleno hvalisanje vlasti, besmislene amandmane vlasti, kritika u parlamentu nije dozvoljena. Parlamentarizam je obesmiljen!

  • Зоран Ловћенац

    Како вас није више срамота да стално турате нос где му није место...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima