• 41

Dačić: Antisrpska histerija u Hrvatskoj zbog mogućeg dolaska Vučića na Kongres EPP

Dačić pita kako će Hrvatska predsedavati Evropskom unijom kada nije u stanju da organizuje ni skup EPP-a bez problema

  • 41

Prvi potpredsednik Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića izjavio je danas da, kako je naveo, histerija, koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića na skupu EPP-a u Zagrebu, nije posledica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako naivno misle neki u svetu, pa i u Srbiji.

- To je posledica opšte antisrpske atmosfere, koja se u Hrvatskoj sistematski stvara negiranjem genocida u Drugom svetskom ratu, rehabilitacijom ustaštva, lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji, iako su u pitanju Srbi koji su vekovima tu živeli. Time se legitimizuje stara priča o Srbima kao remetilačkom faktoru, koji treba eliminisati - naveo je Dačić u izjavi za javnost.

Ističe da histerija u Hrvatskoj nije problem Vučića i Srbije, već je to problem Hrvatske, zemlje koja za koji mesec preuzima predsedavanje Evropskom unijom.

Dačić pita kako će Hrvatska predsedavati Evropskom unijom kada nije u stanju da organizuje ni skup EPP-a bez problema, kako će organizovati skup EU sa Zapadnim Balkanom, i druge regionalne skupove?

- Zašto je to tako, trebalo bi da se zamisle. Srbija hoće i misli da treba da gledamo napred u budućnost, i da nam tragedije iz prošlosti budu pouke, a ne primeri za sledeće naraštaje - naveo je Dačić.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Petar

    Hrvati su preterali, treba sacuvati mir i stabilnost u regionu.

  • Milorad Vujicic

    Hrvati su zatvorenici vlastitih neljudskih ideja.

  • meda

    Mirnim putem se mnogo moze postici

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima