≫ 

Lajčak uoči dijaloga kaže da sledi rešavanje finansijskih potraživanja, Đurić: Prva tačka ZSO

Delegacija Beograda, na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, sutra u Briselu nastavlja tehničko-ekspertske razgovore o normalizaciji odnosa sa Prištinom

  • 3
Brisel, MIroslav Lajcak, Marko Djuric Foto: Tanjug/ MARINA MAKSIMOVIC

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da će se na sutrašnjem nastavku dijaloga Beograda i Prištine razgovarati o međusobnim finansijskim potraživanjima, ali ne i o Zajednici srpskih opština, dok je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić , odgovarajući na Lajčakovu izjavu rekao će prva tačka dnevnog reda tokom sutrašnjeg dijaloga Beograda i Prištine u Briselu biti Zajednica opština sa srpskom većinom.

- Predsednik (Aleksandar) Vučić i premijer (Avdulah) Hoti su se dogovorili da njihovi pregovarači nastave razgovore o međusobnim finansijskim potraživanjima i statusu nevećinskih zajednica. Obe teme su vrlo komplekse. Zato ćemo sutra razgovarati o finansjiskim potraživanjima, a o sporazumima o nevećinskim zajednicama u narednim danima - napisao je Lajčak na Tviteru.

Đurić se takođe oglasio na Tviteru i napisao:

- Hvala vam šte ste domaćin sastanka. Prva tema na dnevnom redu sutra će biti Zajednica opština sa srpskom većinom. Bar za srpsku stranu. Ona koja se dogovorila pod olakšicama EU pre sedan i po godina - napisao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    16. septembar 2020 | 17:52

    E ako je djuric kazao,onda tako nece biti sigurno. Pa niega jos samo predsednik smatra ozbiljnim..

  • Kujtim

    16. septembar 2020 | 17:51

    Znaci sad ce srbi da nam plate milijarde evra.

  • kiza

    16. septembar 2020 | 17:38

    Ma da li je to onaj tzv. gospodin koji je sakrio ubistvo svojih vojnika koji su prenosili arhivsku gradju sa Kosova i Metohije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA