≫ 

Kremlj se ponovo oglasio: Podržavamo Srbiju u vezi sa Kosovom

Rusija smatra zahteve Kosova neosnovanim i podržava Beograd, rekao je novinarima portparol predsednika Dmitrij Peskov

  • 22
Rusija portparol Kremlja Dmitri Dmitry Peskov Foto: Profimedia/Sputnik/Sergey Guneev

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva podržava Srbiju u situaciji oko Kosova i da su zahtevi vlasti regiona Srbima koji žive na severu neosnovani.

- Mi, naravno, apsolutno podržavamo Srbiju. Bliski smo kosovskim Srbima. Smatramo da su zahtevi kosovskih vlasti apsolutno nerazumni - istakao je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova moraju upozoriti vlasti pokrajine na nepromišljene korake, a prava Srba koji tamo žive moraju se poštovati.

- Naravno, smatramo da one zemlje koje su priznale Kosovo i bile garanti treba da upotrebe sav svoj uticaj kako bi upozorile kosovske vlasti da ne preduzimaju nikakve nepromišljene korake koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija - rekao je on.

- Zahtevamo da se poštuju sva prava Srba - naglasio je Peskov.

On je dodao da je zaoštravanje sukoba između Kosova i Srbije uspelo da se izbegne i da je situacija odložena za mesec dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    1. avgust 2022 | 12:04

    Kosovo je srce Srbije. Siptari moraju da znaju da su na tudjoj zemlji i da moraju biti lojalni. Ako im se ne svidja, kaput pa na put. Taman mesec dana imaju da razmisle. Dosta je bilo njihovih pretnji.

  • Nikolas

    1. avgust 2022 | 12:05

    AMERI I MALI AMERI UZ NATO AGRESORE ,BRANICE ,TAJVAN KOJI CE ZARATITI PROTIV KINE !!! ZAPAD CE IMATI PUNE RUKE POSLA I ZABORAVICE UKRAJINU I ALBANCE -VELIKU ALBANIJU !!!!! MIRA VISE NECE BITI U SVETU I SRBIJA MORA BITI SPREMNA!!!

  • Marko

    1. avgust 2022 | 11:51

    Uuuuuuu boj krenite junaci svi.... Krente i ne žalte život svoj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA