VUČIĆ: Ispitaćemo navode DS o Cvijanu

Lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Srbije kaže da će nadležni organi ispitati navode bivše ministarke pravde da je funkcioner te partije tražio da Ivan Pavlović, optužen za trgovinu drogom, bude pušten iz pritvora

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se ispitati navodi Demokratske stranke da je funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan tražio da neko bude pušten iz pritvora. Ipak, Vučić je dodao da "nikome nije palo na pamet da pita odakle takva informacija demokratama".

Vučić je za RTS rekao da je bio zaprepašćen što ta tvrdnja dobija toliki prostor i činjenicom da to radi bivša ministarka pravde Snežana Malović.

- I oni (DS) podnose krivičnu prijavu, i to je bila glavna vest. Rekao sam 'u redu, podneli ste krivičnu prijavu, nadležni organi ispitaće sve vaše navode' - rekao je Vučić.

On je napomenuo da je pritom interesantno da nikome nije palo na pamet da postavi drugo pitanje: kako to Malović zna, da li joj je taj sudija prijatelj, partijski kolega "ili je iz one partijske reforme" koju su sprovodili, pa je došao njoj da se žali?

- Taj sudija poznaje zakon i morao je da podnese krivičnu prijavu protiv lica koje je to učinilo - rekao je Vučić.

Podsetimo, pre majskih izbora Cvijan je bio advokat Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, kao i porodice Karić, ali je ove slučajeve napustio.

Inače, Vučić smatra da je Cvijanova izjava u kojoj je govorio o sudiji Nati Mesarović, gde ju je označio kao jednog od glavnih krivaca za korupciju, bila nepotrebna, neoprezna i da nije bila dobra.

Lider SNS rekao je da je tokom kampanje za majske izbore "glavna vest bila da su naprednjaci tužili za dva miliona dinara dve novine".

- Progonili ste nas zbog tužbe od dva miliona dinara. To je bila udarna vest. Danas vam nije bila ni vest da neko goni jedne dnevne novine za milijardu i 200 miliona evra. To je najviši iznos koji je iko ikada u svetu tražio, čovečanstvio ne poznaje takav slučaj - rekao je Vučić.

On je poručio "svima koji imaju različite aršine" da pitaju "one što im dolaze svaki dan" hoće li da vladaju bolje, uspešnije, poštenije.

- Neka kažu hoćemo, ići ćemo na izbore - rekao je Vučić.

(M. S. / Izvori: Tanjug, RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA