PORODICA POGINULE DEVOJKE: Smesta smenite Drobnjaka!

- Radi bezbednosti svih građana i putnika, takav čovek ne sme biti na tako odgovornoj poziciji i mora biti odmah smenjen - kaže stric B. M. (30) iz Vrbasa, koja je poginula na auto-putu Novi Sad - Beograd, zbog neobeleženih i neosvetljenih betonskih stubova za buduću naplatnu rampu

  • 12

Porodica B. M. (30) iz Vrbasa, koja je poginula na auto-putu Novi Sad - Beograd traži odgovornost i najhitniju smenu direktora JP "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka zbog izjave da "samo ćorav vozač ne bi video" betonske stubove buduće naplatne rampe na ovom delu puta.

- Umesto da je nazvao porodicu i izjavio saučešće, Drobnjak nas je zasuo uvredama. Takve izjave nisu primerene čoveku koji je odgovoran za održavanje puteva, a naša porodica će angažovati avokate i zahtevati njegovu odgovornost kako za propuste na putu, tako i za ove uvredljive izjave. Radi bezbednosti svih građana i putnika, takav čovek ne sme biti na tako odgovornoj poziciji i mora biti odmah smenjen - kaže stric poginule devojke Boro Musikić za dnevni list "Alo".

Podsetimo, betonski stubovi, na kojima bi trebalo da bude postavljena naplatna rampa, na putu Novi Sad - Beograd, nisu bili osvetljeni i obeleženi, zbog čega su ovde saobraćajnu nesreću doživeli finalisti "Zvezda Granda" Stefan Petrušić, Ana Sević i Vanja Mijatović. Samo dan kasnije, B. M. iz Vrbasa je poginula.

Tek nakon dve saobraćajne nesreće postavljena je adekvatna signalizacija, a po dobrom srpskom običaju, niko još uvek nije proglašen odgovornim niti se bilo ko od nadležnih sam odgovornim označio.

Pokušaji medija da alarmiraju odgovornost direktora JP "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka završila su se njegovom sledećom izjavom:

- Kada je reč o nesrećama, na auto-putu postoje putokazi za naplatnu rampu i da se brzina smanji. Ti stubovi su bili lepo ofarbani u crveno-belo. Pa šta ako je bio mrak, video bi ih i ćorav vozač. Ali ne može da ih vidi ako vozi 200 na sat. Da je vozio koliko je ograničenje, 40 ili 60 na sat, i udario, ništa im se ne bi dogodilo.

Na ovako skandalozne navode reagovao je i Komitet za bezbednost saobraćaja, koji je tražio Drobnjakovu hitnu smenu sa čela JP "Putevi Srbije".

Drobnjak se, u međuvremenu, izvinio porodicama žrtava, uz okrivljivanje medija za "uzbunjivanje javnosti" i najavio tužbu protiv Komiteta.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i premijer Srbije Ivica Dačić još uvek se nisu oglasili.

(M. S. / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    28. februar 2013 | 01:10

    Milutin se nije oglasio jer je razapet između Ane Bekute i sopstvene žene, koju ubeđuje da pusti majstore u stan. A Ivica se bori za Kosovo.

  • Gandalf

    28. februar 2013 | 07:50

    Čak i da jesu vozili prebrzo, to mesto mora biti propisno obeleženo. Tudja eventualna neodgovornost nije opravdanje za neodgovornost JP

  • Milomir Jelic

    28. februar 2013 | 08:09

    Da li bi g. Drobnjak ovo izjavio da je neko od njegovih bliznjih ovako nastradao, neverovatna je bahatost ljudi koji su od drzave imenovani da upravljaju resursima. Nazalost, kao i mnogo puta do sada ovo ce ostati nekaznjeno, a stanovnici Srbije se nece okupiti i reci DOSTA VISE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA