Basta u Arsenalu, Juventus želi bivšeg štopera Zvezde?

Desni spoljni fudbaler Udinezea najozbiljniji kandidat da zameni Bakarija Sanju u Arsenalu dok se posle dobrih partija u dresu Torina Nikola Maksimović našao u tefteru gradskog rivala Juventusa

  • 0

Izgleda da su nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde na ceni ovog zimskog prelaznog roka. Informacije koje nam dolaze sa Apeninskog poluostrva govore da je prvotimac Udinezea Dušan Basta na meti Arsenala dok se defanzivac Torina Nikola Maksimović nalazi u tefteru emisara Juventusa koji doduše i nisu morali daleko da idu s obzirom na to da su u pitanju gradski rivali.

Basta fenomenalno igra ove sezone, ali i prethodnih par što nije promaklo iskusnom liscu Arsenu Vengeru koji traži zamenu za Bakarija Sanju. Francuzu važeći ugovor ističe u leto 2014. godine i svi su izgledi da neće biti produžetka saradnje, a Basta bi bio idealan izbor za Vengera koji je svojeveremno isticao visoko mišljenje o Srbinu.

- Brz je, eksplozivan, i to je ono što nam treba. Gledao sam ga svojevremeno dok je bio mlađi i tada sam imao lepo mišljenje o njemu. Voleo bih da jednog dana zaigra u Arsenalu - isticao je svojevremeno Venger.

Prema navodima ostrvskim medija Arsenal bi morao da izdvoji između sedam i 12 miliona funti za fudbalera koji je pre pet godina iz Zvezde prešao na ''Friuli''.

Dok bi Basta trebalo da skine ''crno - beli'' dres Maksimović bi moga da ga obuče s obzirom na to da se nalazi na radaru Juventusa koji je ozbiljno zagrizao posle nekoliko uzastopnih mečeva gde je bivši štoper Zvezde blistao na terenu.

Torinska ''Stara dama'' bi najradije da kapariše Maksimovića koji bi se na leto definitivno preselio u redove šampiona Italije, a prema navodima iz te zemlje cena se kreće između dva i po i tri i po miliona evra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA