PROTESTI U SIRIJI POSLE 3 GODINE: Revolucija se nastavlja, Bašar al Asad da ode sa vlasti

Mašući zastavama crno-belo-zelene boje, iz ustanka 2011. godine, demonstranti su pozvali na smenu vlasti Bašara al Asada u provincijama Alep, Damask, Homs i Dera

  • 9

Nekoliko stotina Sirijaca iskoristilo je prekid vatre i nastavilo prvi put, posle nekoliko godina, anti-režimske proteste u pobunjeničkim zonama pod sloganom "Revolucija se nastavlja".

NEKAD PRELEPO MESTO ZA ŽIVOT, a danas je ovaj grad u Siriji potpuno RAZOREN (FOTO) (VIDEO)

Mašući zastavama crno-belo-zelene boje, iz ustanka 2011. godine, demonstranti su pozvali na smenu vlasti Bašara al Asada u provincijama Alep, Damask, Homs i Dera.

Opozicija je počela demonstracije protiv vlasti 2011. godine svakog petka. Protesti su prekinuti 2013. godine zbog građanskog rata koji je uzimao maha.

Više od 260.000 ljudi stradalo je tokom pet godina sukoba u Siriji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Predstavnik sirijske opozicione grupe Visoki odbor za pregovore Rijad Hidžab, izjavio je da trenutak nije povoljan za obnavljanje mirovnih pregovora u Ženevi.

Hidžab je rekao da su vojne operacije sirijske vojske još u toku, da Damask nije oslobodio zatvorenike, kao i da je mala količina humanitarne pomoći pristigla u oblasti koje kontrolišu pobunjenici.

Sirijski opozicionar rekao je novinarima u Parizu da je još rano govoriti da li će se mirovni pregovori o Siriji nastaviti u sledeću sredu, kako je ranije najavio izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Stafan de Mistura.

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • West-Ist

    5. mart 2016 | 09:22

    A i slika je iz 2011. Manite nas vise propagande, cisto sumnjamo da bi neko sada u Damasku protestvovao protiv Asada i podrzavao teroriste ID, a tolike su ljude pobili i proterali.

  • Velislav

    5. mart 2016 | 11:12

    I posle im sledi isto što i u Libiji, Iraku, Egiptu...Rotšildova demokratija.

  • djeno

    5. mart 2016 | 14:28

    americka huskaska igra zar im njije dovoljno rata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA