KO JE KRIV? Rupa u podu autobusa, GSP okrivljuje putnike (VIDEO)

Oni koji koriste liniju 706 od Batajnice do Zelenog venca svakodnevno su u opasnosti, jer jedan od autobusa na ovoj liniji ima veliku rupu. GSP "Beograd": Neko zlonamerno skida poklopce

  • 4

OPASNO! Građani Beograda koji koriste liniju 706 dolaze u opasnost svaki put kada uđu u jedan od autobusa GSP "Beograd" koji u patosu ima ogromnu rupu između sedišta i drugih vrata! Iz ovog preduzeća tvrde da je reč o "neslanoj šali" nekog od putnika jer se poklopci s ovakvih rupa mogu lako skloniti.

Internetom već neko vreme kruži snimak napravljen u autobusu preduzeća GSP "Beograd", garažnog broja 434, koji saobraća na liniji 706 od Batajnice do Zelenog venca. Na snimku je ispred sedišta kraj drugih vidljiva rupa u patosu, kroz koju se jasno vidi asfalt na kolovozu.

Osim što je vrlo nepraktično za stotine putnika da se preko zime voze u autobusima koji, jasno je, ne mogu da se zagreju, ovakav nemar u održavanju vozila veoma je opasan po bezbednost putnika.

Ipak, u Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd" tvrde da je sporni poklopac neko od putnika tendenciozno i zlonamerno sklonio.

- U okviru redovnih večernjih pregleda vozila, kao i na pregledima unutrašnjosti vozila pre izlaska u saobraćaj, nije nedostajao poklopac ni u jednom od vozila saobraćajnog pogona Zemun. Zbog toga postoji osnovana sumnja da neko zlonamerno izmešta poklopce, pravi snimke i potom ih vraća, tim pre jer su u pitanju poklopci koji se lako mogu demontirati oštrim predmetom. U prilog tome govori i činjenica da niko od putnika ne prijavljuje vozačima tokom vožnje da je poklopac izmešten, što bi bilo sasvim logično - kažu u ovom preduzeću za Telegraf.

U GSP-u dodaju da situacija s vozilima nije sjajna, ali da svi zaposleni koji su zaduženi za održavanje vozila vode računa o tome da ona budu bezbedna za prevoz putnika.

-  Činjenica je da su vozila GSP-a stara, ali bez obzira na njihovu starost, u garažama GSP-a se dosledno i detaljno održavaju i nijedno vozilo koje nije bezbedno ne izlazi u saobraćaj. O tome govori i činjenica da se broj nezgoda u kojima učestvuju vozila GSP-a iz godine u godinu smanjuje. U 2012. godini taj broj je bio manji za 11,2% - rekli su nam u GSP-u.

Uprava ovog preduzeća najavila je da će i ovaj slučaj najpre ispitati unutrašnja kontrola preduzeća, nakon čega će snimci biti prosleđeni policiji.

- Ukoliko se ustanovi da je u pitanju propust u radu radnika održavanja vozila, protiv njih će biti preduzete stroge disciplinske mere, prema zakonski predviđenoj proceduri - tvrde u ovom preduzeću.

Inače, ovo nije prvi put da u javnost izađe žalosna slika u kakvim se uslovima Beograđani prevoze u 21. veku. Krajem decembra, podsetimo, gledali smo snimak napravljen u autobusu na liniji 65, na kome se u sred autobusa vidi jedna rupa slična ovoj.

Takođe, o tome u kakvom je stanju preduzeće GSP "Beograd" govori i izveštaj Državnog revizora, koji je saopštio da ovo preduzeće nije platilo poreze i doprinose na zarade u 2011. godini i ranije u iznosu od oko milijardu i 443 miliona dinara, što su iz GSP-a za Telegraf i potvrdili.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    17. januar 2013 | 08:26

    pa naravno da su gradjani kriv kao sto su i pacijenti krivi kada operacija krene naopako. to je odgovornost nadleznih i odnos prema gradjanima ove zemlje.

  • milan

    17. januar 2013 | 09:44

    joj kad cujem ovakva proseravanja raznih lopova i kriminalaca tipa ,,sigurnost je na zavidnom nivou,radnici obavljaju sjajan posao itd."ma kome pricate takve price kad vas brine samo vas dzep a za narod vas boli

  • j

    17. januar 2013 | 10:06

    Jeste,gradjani isto tako pustaju u saobracaj praistorijske autobuse koji jedva ide po ravnom,a uzbrdo ne moze da izvuce.Gradjani su krivi sto vozsci pricaju telefonom i puse dok voze,pa moraju da voze laktovima.Stvarno gradjani nije u redu da takve stvari radite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA