Srpkinje potopile Hrvatice i stigle do istorijske pobede na EP! (FOTO)

Srpske vaterpolistkinje ostvarile su istorijsku pobedu na Evropskim prvenstvima pobedivši Hrvatsku sa 8:4 čime su ostale u igri za plasman u drugi krug

  • 9

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je neverovatnu pobedu protiv selekcije Hrvatske sa  8:4 (1:3, 2:0.3:1, 2:0)  u meču 2. kola na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Naše devojke bore se da prođu u drugu fazu takmičenja, i ovaj trijumf ih ostavlja u igri, a prava je šteta što na tribinama Arene nije bilo  više od 1.000 ljudi.

Posle tesnog poraza od Nemačke 14:13, naše vaterpolistkinje odigrale su fenomenalan meč.

>>>Pala krv u bazenu, Srpkinje i Nemice odigrale meč za infarkt (FOTO)

Naše devojke su žargonski rečeno ostavile "srce u bazenu". Poput muške ekipe odigrale su hrabro, borbeno i zabeležile prvu pobedu u istoriji našeg ženskog vaterpola na Evropskim prvenstvima.

Junakinja utakmice bila je Jelena Vuković sa četiri gola, dva je postigla Teodora Rudić, a po jedan Tijana Jakovljević i Ivana Ćorović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Počelo je loše. Hrvatski tim poveo je sa 2:0, a zatim i sa 3:1. Malo gledalaca bilo je u Areni, svega 1000, i prava je šteta što nije moglo da dođe bar  8.000 jer bi naše devojke još ubedljivije slavile.

Sve se preokrenulo u drugoj četvrzini koju su naše devojke dobile sa 2:0 i tako izjednačile na 3:3.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vodila se velika borba u bazenu, bilo je dobrih poteza i sa jedne i sa druge strane. Prelomni momenti bili su u trečoj četvrtini kada je naša selekcija sa tri gola otišla na velikih 6:3.

Izdržale su Hrvatice i borile se sve do polovine poslednje četvrtine, a onda sa dva nova gola naše devojke odlaze na 8:4 i tako rešavaju meč.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sledeći meč Srbija igra 15. januara od 17.45 protiv selekcije Španije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    13. januar 2016 | 18:36

    Браво, и честитам дјевојке!

  • Jaca

    13. januar 2016 | 18:56

    Ma nema smisla a i nije sportski da se ne odazovemo ovim srpskim"sirenama"koie se bore za ovu zemlju.Zasto smo tako okrutni prema zenskim sportovima,nema smisla!!!

  • Чича

    13. januar 2016 | 20:49

    ИДЕМО СРБИЈООО !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA