≫ 

Snimljena dva slučaja na kobnom mestu kod Niša, oba dokazuju da ništa nismo naučili iz tragedije koja je odnela 7 života (VIDEO)

Ugrozili i svoje i tuđe živote

  • 14

Infrastrukture Železnice Srbije postavile su rampu na pružnom prelazu u niškom selu Donje Međurovo nakon nesreće čiji je bilans sedmoro mrtvih i tridesetak povređenih, ali rizik od novih tragedija nije isključen zbog neodgovornih vozača koji ne poštuju saobraćajnu signalizaciju.

- Pregledom snimaka sa video nadzora, koji je postavljen na prelazu u Donjem Međurovu, utvrđeno je da su u dva slučaja vozači drumskih vozila, bez obzira na upozorenje svetlosnom signalizacijom na nailazak voza i spuštanje rampe, nastavili vožnju rizikujući svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju, čime su pokazali da nisu izvukli pouke iz nesreće koja se dogodila na ovom mestu - navode Infrastrukture Železnice Srbije.

Na ovom pružnom prelazu 21. decembra prošle godine autobus "Nišekspresa" sudario se sa vozom koji je saobraćao na relaciji Niš - Prokuplje, a na licu mesta stradali su petnaestogodišnji Aleksa Dimitrijević iz Novog Sela, Danijela Stanković (48) iz Čokota i njen komšija Bogomir Lazić (75).

Istog dana u bolnici teškim povredama podlegle su Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), takođe iz ovog niškog sela. Osam dana nakon udesa bitku za život izgubila je Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova, a 2. januara u bolnici je preminuo i Vlastimir Đorđević (65) iz istog mesta.

Vozač autobusa Milan Zdravković, okončanje istrage čeka u pritvorskoj jedinici niškog Kazneno-popravnog zavoda.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    28. januar 2019 | 12:32

    Molba za vas iz TELEGRAFA: Da li bi mogli da ispitate a potom i objavite,da li su vozači koji su snimljeni sigurnosnim kamerama,poput ovoga koji ste objavili,kažnjeni i kakve su mere preduzete protiv njih? Ovako me baš nerviraju,a ako su adekvatno kažnjeni,mislim da će mnogima prijati. I biće manje ovakvih slučajeva ako se zna koliko ćemo para dati za kaznu. Takav smo narod,samo po džepu i opametimo se.

  • Dragan

    28. januar 2019 | 14:46

    Seljak ostaje seljak. Ne vredi njma rampa.

  • kuvar vlada

    28. januar 2019 | 14:56

    Oduzimanje dozvole bez pravo na povracaj i sest meseci zatvora, nas srbe je na jedini nacin moguce nauciti i to po djepu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA