Željko je otvorio prvo klizalište u Kragujevcu, goste besplatno nahranio i napojio, a nakon žurke oni mu ukrali 31 par klizaljki (FOTO)

Lopovi klizaljke nemaju gde u gradu da koriste jer ne postoji nijedno drugo klizalište

  • 20

Na dan kada je svečano otvoreno prvo trajno klizalište u Kragujevcu, vlasnik je svoje goste počastio besplatnom hranom i pićem i upriličio bogat program, a neki od njih su mu veselje “uveličali” tako što su mu ukrali 31 par klizaljki!

Te klizaljke nemaju gde u gradu da koriste jer ne postoji ni jedno drugo klizalište. Mogu samo da ih prodaju. Nakon krađe na svečanom otvaranju trećeg februara, preduzeće "Rapid Božović KG", vlasnik klizališta, uputilo je apel na građane koje su klizaljke možda "greškom odneli" da ih vrate. Do sada niko to nije učinio!

Foto: Privatna arhiva

Vlasnik klizališta, Željko Božović, kaže da mu je naneta šteta od oko 2.000 evra, ali da zbog svega nije ljut, samo tužan.

- Nismo žalili ništa. Na svečanom otvaranju bilo je pića i hrane u izobilju, organizovao sam vatromet, šou sa vatrom, imali smo profi hokejaša iz Rusije. Klizaljke smo izdavali ne tražeći ni ličnu kartu posetiocima, nekako sam išao na poverenje. Iskreno, na kraj pameti mi nije palo da bi neko mogao da ih ukrade. Shvatili smo šta se desilo tek sutradan posle otvaranja, nisam mogao da verujem. Od muke sam hteo sve da zapalim- kaže Božović.

Foto: Privatna arhiva

"Rapid Božović KG" imao je u startu 150 pari klizaljki. Nestalo je 30 pari plus jedna rasparna. Jedan par nađen je na ulici u komšiluku. Radnici firme obišli su okolinu u nadi da će naći još koji. Zalud.

NISU PRIJAVLJIVALI POLICIJI, NE ŽELE DA SRAMOTE LJUDE

Građane koji su klizaljke odneli firma je zamolila da ih vrate, bar bace negde blizu pa jave telefonom, ali ni to nije dalo efekta. U sve ipak nije uključena policija.

Foto: Privatna arhiva

- Imamo mi snimke sa kamera, vide se tu neki ljudi, ali nismo ih dali policiji jer ne želimo nikoga da sramotimo. Ako neko oseti potrebu da vrati šta je odneo, naći će način za to. Samo me je sramota što ispade da u mom gradu ima toliko lopova. Imam utisak da ovde nije reč o tome da su desetine ljudi došle da bi krali, već o par njih koji ili su "samo" hteli da mi naprave štetu ili su iskoristili naše poverenje da nakradu robu za prodaju- kaže Božović.

On je u prvo kragujevačko klizalište na sintetičkom ledu, koji je vrlo skup i stigao je iz Rusije, uložio 200.000 evra. Par klizaljki košta od pedesetak do čak 250 evra.

Klizalište je posle par dana pauze opet počelo da radi, a zainteresovanih je mnogo. Objekat se nalazi iza hotela "Šumarice" u istoimenom naselju.

(M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coka

    7. februar 2019 | 18:34

    Najteze se uspeh prasta u Srbiji..tuzno,nego sta je...po ko zna koji put se pitam,sta se desava sa nama?

  • Miki

    7. februar 2019 | 18:54

    Stoka

  • Mile

    7. februar 2019 | 19:35

    ORIGINAL SRBI!POSLE NAM JE NEKO KRIV ŠTO NAS SVET PREZIRE.SVE ČESTITKE VLASNIKU ZA IZGRAĐENI OBJEKAT I KOREKTNOST.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA