≫ 

Nišlija je proglašen viškom, tužio je firmu, a sada je, posle tri godine, na posao došao na belom konju (VIDEO)

Stanković kaže da su neke kolege bile oduševljene kad je došao, a neki, poput direktora, da baš i nisu

  • 12

Čim je Osnovni sud u Nišu doneo presudu da Miodrag Stanković Uča mora biti vraćen na posao, gde je pre tri godine proglašen tehnološkim viškom, ovaj Nišlija, inače otac petoro dece, ušao je u petak u firmu i to na - belom konju, prenose "Večernje novosti".

On kaže da mu namera nije bila da izvede nekakav performans, već da je samo ispunio obećanje dato kolegama da će se "na belom konju vratiti na svoje radno mesto", kada ga je rukovodstvo Sportskog centra "Čair" proglasilo tehnološkim viškom.

Konjem se vratio na posao, jer nema novca posle tri godine bez posla da dođe drugačije, kaže akter događaja Miodrag Stanković Uča. Inače, supruga i on su ostali bez posla, a imaju petoro dece.

- Nije to inat... a povratak konjem Amigom svakako ima neku svoju poruku - kaže on.

- Posle tri godine patnje, rukovodstvo firme me je vratilo na posao. Sada sam im doneo radnu knjižicu i dokumenta. Ja svoja obećanja ne zaboravljam i posle tri godine muke na sudu vraćam se na posao. Znate li vi koja je to borba kad ti žena ne radi, ti bez posla, a pet malih gladnih usta imaš - ispričao je u petak Uča, koji je nadimak dobio u osnovnoj školi u Nišu gde je nekada davno bio učitelj.

Stanković kaže da su neke kolege bile oduševljene kad je došao, a neki, poput direktora, da baš i nisu, prenosi b92.

- Ja sam čovek od reči. Rekao sam da ću se vratiti na belom konju, jer je toliko bilo jasno da je protivzakonito to što je bilo urađeno sa mnom da je na prvom ročištu sudija preporučila da se izmirimo i složio sam se. Međutim, nije se to desilo - rekao je on.

Sve je, kaže, počelo kada je pre nešto više od tri godine od rukovodstva SC "Čair" dobio da potpiše aneks ugovora na radno mesto koje je trebalo da se ukine.

- Ugovor sam potpisao, a to radno mesto se ugasilo. Mene proglašavaju viškom, a čovek koji je bio na tom mestu, koje se ugasilo, dobio je moj posao sa kog sam otišao. Podneo sam tužbu Osnovnom sudu. Sportski centar se žalio, ali sud donosi odluku da se vratim na posao. Onda predmet odlazi na sto Apelacionog suda po žalbi firme, odakle sam dobio rešenje da se potvrđuje presuda Osnovnog suda i da moraju da me vrate na posao - priča Stanković.

Kako kaže, posle prve presude, nije očekivao žalbu, a firma traži sad od njega da vrati 5.000 evra koje je dobio kao otpremninu da bi oni njemu isplatili ono što su naložili osnovni i apelacioni sud.

- Vratio sam se na posao, ali degradiran. Dobio sam produžetak mobinga. Direktor zove mog pretpostavljenog osam puta dnevno da proveri gde sam, da nisam otišao sa posla tri minuta ranije.. ali ja sam stari borac - rekao je on.

Dodaje da će primati platu "makar i simboličnu" i da će morati da ga obeštete.

(Telegraf.rs/Video: Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA