≫ 

Majka pretučene devojčice iz Pančeva o stanju deteta: "Preplašena je, nigde ne sme da ide sama"

Ona je do detalja opisala kako se sve desilo kobne večeri

  • 1
Tuča, Pančevo, vršnjačko nasilje

Foto: Telegraf

Slučaj vršnjačkog nasilja u kome su dve četrnaestogodišnjakinje u subotu uveče u Pančevu napale i pretukle A. P. (14), drugaricu iz škole, završio je kod sudije za maloletnike Višeg suda u gradu na Tamišu. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, policija je jednu od devojčica osumnjičenu za napad tek u sredu uveče privela na saslušanje, u pratnji roditelja, a ona je u policiji priznala krivicu.

Kako prepričava majka napadnute devojčice, Maja Vuković, njena ćerka, koja inače pohađa osmi razred OŠ "Branko Radičević", još je u šoku i tek se u četvrtak vratila u školu.

- Ne sme nigde da ide sama, uplašena je, a tek od četvrtka je bila u stanju da se vrati na nastavu - navodi Vukovićeva. - Svi mi, pa i drugari iz razreda i njena razredna pokušavamo da joj pomognemo da se što pre oporavi.

Majka se priseća te nemile večeri kada je njena ćerka uplakana uletela u kuću prijateljice kod koje su bile. Otišla je sa društvom da prošeta, a vratila se u modricama.

Prema rečima Vukovićeve, njena ćerka A. P. je bila pribrana, počela je da se otima i kreće ka kući prijatelja, jer je znala da zgrada ima sigurnosne kamere.

- Ona je mislila da ćemo je videti na monitoru, ali u tom trenutku nismo gledale - prepričava Vukovićeva. - Samo sam začula da je nešto lupilo, vrisak i nju kako udara u prozor i utrčava uplakana. Rekla mi je: "Tukli su me", bila je odrana i odmah sam je odvela u Hitnu, gde su joj konstatovane lakše povrede. Setila sam se da pogledamo snimak, koji je zabeležio samo poslednji deo napada, i predala policiji. Podnela sam krivičnu prijavu, jer ne dozvoljavam da mi niko maltretira dete.

I u Osnovnoj školi "Branko Radičević", koju pohađaju devojčice, svi su uznemireni zbog ovog događaja. Kako saznajemo, jedna od devojčica koja je napala osmakinju A. P. pohađa šesti razred, jer je ponavljala, a i ranije je imala konfliktne situacije sa drugom decom.

- Često izostaje sa časova i pravi probeme po školi. Posle ovog incidenta samo se u ponedeljak pojavila u školi i posle nekoliko časova otišla. Nisu mogli da je pronađu. Inače, od prošle godine je u našoj školi, došla je iz Nemačke.

- U jednom trenutku me je pozvala da mi kaže da će da odu do Narodne bašte, kao i da će drug da je doprati - objašnjava majka devojčice A. P. - Inače, nikada se ne vraća sama, uvek je neko čeka. Drug ju je ispratio do raskrsnice, a nedaleko od tog mesta stanuje moja drugarica kod koje smo bile smeštene jer nam se kuća renovira. Rekla mu je da se vrati nazad, a da ona odatle može sama. Devojčice koje su je napale tu su čekale i krenule su da joj dovikuju pogrdne reči. Ona ih je ignorisala. U jednom momentu, jedna ju je ščepala za kapuljaču i počela da davi, dok joj je druga uhvatila ruke i uhvatila za punđu i krenula da udara rukama i nogama.

INCIDENT VAN ŠKOLE

 

Kako su za "Novosti" kratko prokomentarisali u upravi Osnovne škole "Branko Radičević", iako se slučaj dogodio van nastave i kruga škole, oni su preduzeli mere koje su u njihovoj nadležnosti.

- To se dogodilo van škole, čekamo podatke iz MUP. To je sve što možemo da kažemo - rečeno je u ovoj osmoletki.

I RANIJE JE UZNEMIRAVALA

 

Kako prepričava majka napadnute devojčice Maja Vuković, njoj se ćerka i ranije žalila da je neka devojčica uznemirava. Jednom je, kako kaže, počupala za kosu iz čista mira, dok ju je drugi put gađala kamenom:

- Tada sam bila za to da se prijavi razrednoj, ali mi ćerka nije dala jer je mislila da može još više da je isprovocira. Ipak, situacija se smirila i kada sam je poslednji put pitala o tome, rekla mi je da je sve u redu. Rekla mi je da je doskora samo znala iz viđenja i da nije znala kako se zove. Kaže da ju je ona u jednom momentu pitala: "Zašto me gledaš? Mene niko ne sme da gleda!"

Video: Maloletne nasilnice presrele devojčicu (14), čupale je i šutirale u grudi

(Telegraf.rs/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA