≫ 

"Posle Beograda i Novog Sada, situacija s koronom opasna u Kragujevcu. Izbegavajte okupljanja"

Najnovije podatke u vezi sa epidemiološkom situacijom u zemlji saopštili su direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković

  • 70

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković saopštili su nove podatke u vezi sa brojem zaraženih korona virusom u Srbiji, na konferenciji koja je počela u 15 časova.

- U poslednja 24 časa u Srbiji je potvrđeno još 409 slučaja zaraze korona virusom. Bilo je 10 preminulih, čime je ukupan broj umrlih, od pojave prvog slučaja zaraze u Srbiji, skočio na 518. Testiranih je bilo 10.634, čime se broj ukupno testiranih popeo na 601.984, a na respiratorima se nalazi 167  osoba - saopštio je dr Gojković je na konferenciji.

Ono što ohrabruje u ovoj situaciji je činjenica da je zaustavljen nagli rast broja novoobolelih u Vojvodini, kao i u celoj Srbiji i da je stabilizovan odnos između primljenih pacijenata i otpuštenih., rečeno je na konferenciji.

"Kompleksna situacija u Beogradu i Novom Sadu"

Kada je broj zaraženih, po gradovima u pitanju, prema podacima iznetim na konferenciji najviše ih je u Beogradu i Novom Sadu.

Konferencija, krizni štab Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković saopštio je da je kompleksna situacija u Beogradu i Novom Sadu-Printskrin: RTS

- Kompleksni su Kragujevac, nešto bolja je situacija u Kraljevu, posebna pažnja se obraća na Valjevo. Imamo povećan broj obolelih u Vrnjačkoj Banji, a sve ostalo je pod relativnom kontrolom. Svuda se epidemiološka kriva zaravnila, najbitnije je da nastavimo da poštujemo mere... ono što smo uspeli da uradimo je zasluga svih građana - poručio je Gojković.

"Zemlje Zapadnog Balkana su se uspešno borile protiv korone u prvom krugu"

Kada je uspeh borbe protiv korona virusa, Gojković je rekao da je teško porediti koja zemlja je bila uspešnija od druge.

- Sve zemlje Zapadnog Balkana su se u prvom krugu bile uspešne u borbi i mali broj smrtnih slučajeva to i pokazuje. Vidite da se sada i u drugim zemljama dešava ono što se i kod nas dešavalo posle popuštanja mera - rekao je doktor Gojković.

Video: Gojković: Zemlje Zapadnog Balkana su se uspešno borile protiv korone u prvom krugu

Odgovarajući na pitanje novinara, šta se dešava sa pacijentima koji se leče od drugih bolesti, on je rekao da je primarno zaštiti građane, pa ukoliko je dijagnoza takva da oni mogu da čekaju na pregled, to će se svakako učiniti. Primarni slučajevi, rekao je, neće biti "na čekanju".

Video: Gojković: Nepovoljna situacija i u Vojvodini, korona se širi u dve opštine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    24. jul 2020 | 16:35

    U GrckojRusiji, Rumuniji, Bjelorusiji zvona, zvone na crkvama u znak protesta jer u Istambulu nakin 86. god. U nasoj crkvi Aja Sofiji je pocela njihova molitva a nase ikone prekrili platnom... ZASTO NASA CRKVA CUTI ZASTO MANASTIRSKA I CRKVENA ZVONA NE ZVONE...

  • Radodrag

    24. jul 2020 | 16:03

    Zanimljivo da se većina laboratorija angažovala da nađu vakcinu a ne lek za koronu. Verovatno na vakcinama imaju veći profit jer bi ih davali svake godine a ne kao lek prema potrebi. I to vakcine bi davali prvenstveno zdravome stanovništvu a ne kao lek samo bolesnome od korone.

  • KAHE

    24. jul 2020 | 17:33

    Jедна већа група људи прати небеске активности, према налазима у овим хемијским млазницама пронађени су следећи агенси: ■ Псеудомонас Аеругиноса – бактерија која напада углавном респираторни систем код човека ■ Псеудомонас флуоресценс - изазива инфекције крви и респираторног система ■ Серратиа марцесценс - упала плућа, упала мозга, упала срчаног мишића ■ Мyцопласма ферментес инцогнитус - врста патогеног микроорганизма за коју се претпоставља да је био-инжењерирана у америчким војним лабораторијама и која је пронађена код 45% америчких војника који болују од тзв. голфског синдрома. ■ Стрептомyцес, друге врсте гљивице као и неке врсте квасаца ■ Одређене бактерије које садрже специфичне ензиме који су у стању да измене геном човека ■ Соли баријума ■ Алуминијум – честице микронских димензија - интересантно је да људи који пате од Алцхајмерове болескемтрејлс_стопти имају већу количину алуминијума у мозгу ■ Етхyлене дибромиде - диброметан - Ц2Х4Бр2 – канцерогени додатак за гориво и инсектицид, мириса сличног хлороформу; изазива депресију ЦНС-а, едем плућа и надражава слузницу респираторног тракта; чини се да је он узрочник и карактеристичног кашља - кемтрејл кашаљ, који се јавља код људи након запрашивања одређеног подручја ■ Дехидриране људске црвене и беле крвне ћелије - еритроцити и леукоцити ■ Фиброзни филаменти - њихова улога је наводно да омогуће одређеним микроорганизмима који се налазе у овој хемијској смеси да живи стигну до земље,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA