≫ 

Prvo sam dobila papir pa dozu: Snežana strahuje od posledica, sumnja da je primila različite vakcine

Kako tvrdi, nije došlo samo do greške na papiru jer je taj papir odnela lekaru, koji ga je potpisao i potom je izvršena vakcinacija

  • 53
snezana cirovic Snežana Ćirović Foto: Privatna arhiva

Snežana Ćirović iz Čačka otišla je u Dom na revakcinaciju. Ona je kao prvu dozu primila Sinofarm vakcinu, a onda pogledala papir sa revakcinacije i svatila da tamo piše Fajzer vakcina.

- Predala sam papir na kom je pisalo da je prva vakcina bila "Sinofarm". Dobila sam drugi papir i sa njim otišla da primim vakcinu. Kada su mi dali dozu, shvatila sam da na papiru piše da sam primila "Fajzer". Dakle, papir je odštampan pre nego što sam primila vakcinu - kaže Snežana za "Telegraf".

Kako tvrdi, nije došlo samo do greške na papiru jer je taj papir odnela lekaru, koji ga je potpisao i potom je izvršena vakcinacija.

- Kada sam vratila film, shvatila sam da je bočica iz koje su mi dali vakcinu drugačija od one prve. U prvom momentu nisam ništa pomislila o tome. Pokušali su da me ubede da je greška samo u administrativnom propustu, ali jedna od sestara koja je bila prisutna je rekla da to nije tačno i da su mi dali Fajzer vakcinu, kao i da je od jutra data samo jedna vakcina kineskog proizvođača i da je nju primila jedna baka - dodaje ona.

Kako navodi, pitala je koji je dalje proces, ali jedino što je dobila kao odgovor jeste da joj "neće biti ništa".

- Jurili su me ispred Doma zdravlja, hteli su da izmene podatke na papiru, ali nisu uspeli jer svi ti podaci odmah idu u glavnu bazu. Naknadno me je zvao direktor da se izvini i rekao da će protiv osoblja biti pokrenut postupak. Ja od izvinjenja nemam ništa. Operisala sam kičmu, pijem lekove za srce, šta ako se nešto desi? Rekli su mi samo da mi neće biti ništa i da mogu da očekujem visoku temperaturu i povišen krvni pritisak - zaključuje Snežana.

Direktor Doma zdravlja u Čačku, dr Aleksandar Pajović, potvrdio je da se tokom vakcinacije desio propust i da će biti utvrđeno zbog čega se to desilo.

- Obavešten sam da jedna sugrađanka sumnja kako je umesto jedne, primila drugu vakcinu. Radnici su odmah pozvani na razgovor i dali su izjave. Ostaje da se potvrdi da li je zaista došlo do greške u imunizaciji i ako jeste zbog čega, ili se radi o administrativnom propustu. U toku je provera i za kratko vreme ćemo imati pravu informaciju. Ne bih za sada tvrdio ni jedno, ni drugo dok ne ispitamo čitavu situaciju - rekao je dr Pajović za RINU.

Video: On je vranjanska legenda i svetski fenomen: Čovek koji je primio različite vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    7. april 2021 | 17:55

    Dobra mesavina Rusko - Americka sa njom su joj sva vrata u svetu otvorena.

  • Vanja

    7. april 2021 | 19:38

    Snezana, ti i izgledas kao da si primila dve razlicite vakcine :) Ali boli te uvo, mozes da putujes i na istok i na zapad...

  • Jacim

    7. april 2021 | 18:11

    Kod nas kadar nije sposoban da ti upise tacan podatak maticni broj ili slicno a ne da te uredno vakcinisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA