≫ 

Princ izbačen iz Bakingemske palate, ali mu porodica ne okreće leđa: Posle skandala bio sa kraljicom

Kraljica se navodno zabrinula kako će celi skandal uticati na ugled kraljevske porodice

  • 0
Princ Endrju Prince Andrew Foto: Tanjug/AP

Kraljevska porodica izbacila je princa Endrjua iz njegove kancelarije u Bakingemskoj palati, samo nekoliko dana nakon što saopštio da je odstupio sa službenih dužnosti.

Osim toga, princ je morao i da prekine svaku vezu s sopstvenom dobrotvornom organizacijom "Pitch and Palace". Mnoštvo organizacija poput Kraljevskog filharmonijskog orkestra potrudilo se da se javno udalji od princa Endrjua. To je vojvodu od Jorka podstaklo da i sam prekine veze s nizom ustanova poput Engleskog nacionalnog baleta.

Princ Endrju Prince Andrew Princ u velikom problemu nakon skandala Foto: Tanjug/AP

Nakon intervjua u kojem je pokušao da odbrani svoje prijateljstvo s osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom, kao i navode da je imao seks s maloletnom devojkom, kraljica Elizabeta II mu je naredila da mora da pronađe novu lokaciju za obavljanje svog posla.

Kraljica se navodno zabrinula kako će celi skandal uticati na ugled kraljevske porodice pa je čak otpustila i prinčevu dugogodišnju pravnicu Amandu Tirsk, jer je ona "pritisla" princa na, sada već ozloglašeni, intervju.

Vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson takođe je svom bivšem mužu pružila javnu podršku, za razliku od njihovih ćerki, princeza Beatris i Eugenije.

Prince Andrew Princ Endrju Ćerke se još uvek nisu zvanično oglasile o aferi njihovog oca Foto: Tanjug/AP

Princ Endrju se još nije odrekao svojih titula niti prihoda koje dobija jer je član kraljevske porodice.

Virdžinija Roberts, jedna od žrtava Epstajna, optužila je princa Endrjua da ju je naterao na seks 2001. godine, kada je imala 17 godina. Kraljevska porodica uprkos tome nastoji da ostane ujedinjena pa je tako princ viđen kako jaše konje sa svojom majkom, kraljicom Elizabetom II.

Video: Tramp se sastao sa kraljicom, pa je usledilo neobično rukovanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA