≫ 

Komšije silovale i zadavile devojčicu u polju: Građani hoće da prave haos, ali ne smeju zbog korone

Najnoviji slučaj silovanja i ubistva devojčice izazvao bes kod građana Indije, ali ne smeju da protestuju zbog "korona mera"

  • 0
Indija koronavirus Foto: Tanjug/AP

Silovanje i ubistvo 13-godišnje đevojčice na severu Indije izazvalo je bes javnosti u toj državi, ali i tugu za najnovijom žrtvom seksualnih napada na žene i devojke, što je u Indiji rastući problem, prenosi CNN.

Dvojica muškaraca, inače komšija, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili taj zločin, ali zbog epidemije korona virusa nije došlo do uličnih protesta, što je inače slučaj kod sličnih situacija.

Devojčica je brutalno silovana i ubijena kada je izašla iz kuće, u kojoj nema toaleta, da bi se olakšala u polju. Tu su je, veruje se, dvojica muškaraca napala, silovala, a potom zadavila.

U potragu za devojčicom krenuli su članovi porodice zabrinuti što se dugo ne vraća kući. Njeno telo pronašli su u polju šećerne repe.

Otac je tvrdio da je telo deteta bilo osakaćeno, što su zvaničnici demantovali.

Kako građani zbog mera uvedenih zbog korona virusa ne mogu da izađu na ulice, njihovo nezadovoljstvo iskazali su na društvenim mrežama.

- Naše ćerke nisu bezbedne, naši domovi nisu bezbedni. Vlada atmosfera straha - pisali su ljudi na društvenim mrežama.

Bivši premijer indijske države Utar Pradeš, sada opozicionar Akileš Jadav, napisao je na svom Tviteru da je to ubistvo incident koji je uzdrmao čovečanstvo.

- Svirepo ubistvo i silovanje devojčice u Lakimpur Keriju je incident koji je uzdrmao čovečanstvo - napisao je Jadav.

U 2018. godini u Indiji je prijavljeno više od 33.000 slučajeva silovanja, što je otprilike 91 silovanje dnevno, ali stručnjaci kažu da je stvarni broj mnogo veći, s obzirom na to da je sam čin "sramota" za porodicu.

U poslednjih nekoliko godina Indiju je potresao niz stravičnih ubistava i silovanja devojčica, devojaka i žena, a ti slučajevi su izazvali masovne proteste i doveli do izmena u zakonu u pravcu pooštravanja kazni.

U nedelju je u Indiji silovana i ubijena trinaestogodišnja đevojčica, a zbog toga su uhapšena dvojica njenih suseda.

Telo devojčice pronađeno u polju šećerne trske u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš, saopštila je policija.

Video: Otac i majka silovali decu, baba ih terala da nastave sa mučenjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA