≫ 

Najmanje 33 osobe poginule u demonstracijama u jednom danu: Najviše od vojnog puča

- Čuo sam mnogo neprekidnih pucnjeva. Legao sam na zemlju, puno su pucali i video sam dvoje ubijenih -

  • 0
Mjanmar, Protesti

Foto: Tanjug/AP

Najmanje 33 demonstranta ubile su danas mjanmarske snage bezbednosti, što je najveći broj žrtava od početka protesta protiv vojnog puča izvšenog 1. februara.

U izveštaju agencije Associated Press se navodi da su podaci o žrtvama preuzeti od lokalnih medija i na osnovu informacija na društvenim mrežama, kao i da se za većinu žrtava navode lični podaci - ime, prezime, godine starosti, mesto prebivališta i vreme i mesto gde su poginule.

Prema podacima iz nezavisnih izvora koji su zahtevali anonomnosti zbog straha od represije, samo u Jangonu danas je ubijeno 18 demonstranata, javio je dopisnik novinske agencije AP.

- Čuo sam mnogo neprekidnih pucnjeva. Legao sam na zemlju, puno su pucali i video sam dvoje ubijenih - rekao je ranije za Reuters demonstrant Kaung Piae Sone Tun (23), prenosi Tanjug.

Snage bezbednosti otvarale su vatru gotovo bez upozorenja u nekoliko gradova, potvrdili su svedoci, a hunta deluje odlučnija nego ikad pre da zaustavi proteste.

Video: Vanredno stanje u Mjanmaru: Vojska saopštila je da je preuzela vlast u toj zemlji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA