≫ 

Nastavlja se agonija srpskih turista u Rimu: "Tu su parovi sa decom, neki nemaju novca za povratak kući"

Oko 200 naših građana ostalo je u subotu uveče zarobljeno na aerodromu Čampino u Rimu, nakon što im je tri puta odlagan let kompanije Vizer za Beograd

  • 34
Rim, naši turisti zaglavljeni na aerodromu Foto: Privatna arhiva

Drama srpskih turista, koji su sinoć bili zarobljeni na rimskom aerodromu Čampino, još traje. Oni čekaju šta će se desiti, a srpski ambasador u ovom gradu je sa njima, kako kažu za naš portal.

Kako je za Telegraf.rs ispričala S.P., Beograđanka koja je turistički bila u Rimu, trenutno su u fazi kada gledaju šta se sve može učiniti povodom njihovog povratka kući.

- Još čekamo. Naš ambasador je tu. Čekamo da vidimo da li se može šta učiniti. Vizer nam se ne javlja. Ambasador se trudi da nas ne izbace iz hotela - rekla je ona za naš portal.

S.P. dodaje da su trenutno u hotelu, da među putnicima ima i porodica sa decom.

- Tu su parovi sa malom decom. Neki od njih nemaju novca za povratak kući.

Podsećamo, oko 200 naših građana ostalo je u subotu uveče zarobljeno na aerodromu Čampino u Rimu, nakon što im je tri puta odlagan let kompanije Vizer za Beograd, a na kraju i otkazan. Ono što je još veći problem, sledeći let imaju tek u utorak, ali je taj popunjen, a naredni su u sredu i u subotu.

Kompanije im može platiti troškove noćenja samo za jedno veče, a na sve su im, malo pre 23 časa rekli da svi moraju da napuste aerodrom.

Kako je za Telegraf.rs ranije rekla S. P. na je aerodromu bilo oko 200 osoba.

- Bilo ih je i više, ali su se neki u međuvremenu snašli za smeštaj.

Navodi da su im na aerodromu rekli da je let odlagan pa na kraju otkazan zbog nevremena koje je pogodilo Beograd i Srbiju danas, te da je i jedna letelica kompanije Vizer oštećena nakon što ju je udario grom.

Predstavnici naše ambasade u Italiji su došli na aerodrom, nešto posle ponoći. Kako su rekli našim turistima, razgovarali su sa direktorom aerodorma Čampino.

- On nas je savetovao da odemo u hotel i da će ujutru razgovorati sa Vizerom, ali niko ništa ne može da garantuje što se tiče povratka. Zahvaljujući našoj ambasadi dobili smo hranu, u hotelu kad smo došli, jer nam Vize ništa nije obezbedio ni vodu čak, za više od devet sati koliko smo bili na aerodromu. Niko još ne zna da li mogu da pošalju avion, koji je i dalje u Beogradu... Putnika sada ima tačno 136, bilo nas je oko 190, neki su otišli. Predstavnici ambasade su nam rekli da se u reševanje problema uključio u ministar spoljnih poslova, te se nadamo da ćemo ujutru znati šta i kako - ispričala je dva sata iza ponoći S.P.

Video: Drama srpskih turista na aerodromu u Rimu: Let im otkazan, sad ih isteruju napolje da se snalaze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    26. jun 2022 | 12:00

    Izbjegavati Wiz Air i ostale jeftine kompanije!Wiz Air je poznat po otkazivanju letova !Sa njima se nikad ne zna nikad nisi siguran !Air Serbija zakon

  • tea

    26. jun 2022 | 12:10

    kad si napolju uvek ostavis nesto para jer uvek bude nekog neprijatnog iznenadjenja.

  • joka

    26. jun 2022 | 12:09

    nemaju novca za povratak,pa kud su krenuli turisti???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA