Nacionalni savet Roma obeležava Međunarodni dan ljudskih prava

Na manifestaciji će prisustvovati i govoriti Robert Sepi, zaštitnik građana, Bajram Saitović iz Kancelarije za ljudska i manjinska prava, kao i Vitomir Mihajlović, predsednik romskog nacionalnog saveta koji će prezentovati rad Nacionalnog saveta Roma

  • 2

Nacionalni savet romske nacionalne manjine Srbije povodom "Međunarodnog dana ljudskih prava" organizuje svečano obeležavanje ovog događaja u sredu, 10. decembra u Palati Beograd.

Na manifestaciji će prisustvovati i govoriti Robert Sepi, zaštitnik građana, Bajram Saitović iz Kancelarije za ljudska i manjinska prava, kao i Vitomir Mihajlović, predsednik romskog nacionalnog saveta koji će prezentovati rad Nacionalnog saveta Roma.

Prema Opštoj Deklaracija Ujedinjenih nacija o pravima čoveka u članu 1 "sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima, ona su obdarena razumom i svešću i treba jedni prema drugima da postupaju u duhu bratstva."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Редар

    9. decembar 2014 | 00:20

    Е па лепо! Господо из Националног Савеза Рома,треба да много поради ти на едукацији Ваших суграђана. Осим људских права,постоје људске дужности и обавезе. Срећно!

  • Грађанин

    8. decembar 2014 | 21:26

    И шта сада! Па нека славе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA