SRBIJI POMOĆ OD 2,3 MILIONA EVRA ZA MIGRANTE: Od januara kroz našu zemlju prošlo 316.000 izbeglica!

Kroz Srbiju je od početka ove godine prošlo više od 316.000 migranata koji uglavnom dolaze iz pravca Grčke i Makedonije i skoro svi su u tranzitu

  • 4

Predstavnici Vlade Srbije danas će sa Bankom za razvoj Saveta Evrope potpisati Sporazum o bespovratnoj pomoći od 2,3 miliona evra za migrante u Srbiji.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sporazum će potpisati ministar za rad Aleksandar Vulin i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, a u ime Banke za razvoj Saveta Evrope, zamenik generalnog direktora Stefan Selen.

Na osnovu Sporazuma, pod nazivom Sistem stalne isporuke pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji, Srbiji se odobrava bespovratna pomoć u iznosu od 2,3 miliona evra koji će biti usmereni na zadovoljavanje najhitnijih potreba migranata u prihvatnim centrima i obezbeđivanje najneophodnije podrške u vidu hrane, medicinskih sredstava, ljudstva i opreme.

Kroz Srbiju je od početka ove godine prošlo više od 316.000 migranata koji uglavnom dolaze iz pravca Grčke i Makedonije i skoro svi su u tranzitu. Kako se navodi, Srbija je uložila velike napore kako bi migranti koji prolaze kroz našu teritoriju bili registrovani i kako bi im bio pružen smeštaj, hrana i voda i neophodna medicinska pomoć.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    30. oktobar 2015 | 08:10

    Ti milioni ce zavrsiti zna se gde a izbeglice ce dobiti flasicu vode parce hleba i jednu konzervu ,Naravno i to ce platiti nas narod iz raznih fondova ,kakvi milioni kakvi bakraci .I sa izbeglicama i bez njih smo otisli u p.m,

  • ¥

    30. oktobar 2015 | 08:48

    To ce otici u razne dzepove.

  • flip

    1. novembar 2015 | 14:21

    Ljudi pa to je smesno sto smo dobili .2.3 miliona evra, pa to je samo 7 € po coveku . A ostatak placa Srbija !!! Sramota od strane Evropske Unije . Dokle ce vise ucenjivati Srbiju i njen narod !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA