VOJVOĐANI PSIMA BRANE VOĆNJAKE OD MIGRANATA: "Bacaju konzerve koje su dobili kao pomoć, a kradu naše voće"!

Voćari iz Horgoša ističu da po njihovom mišljenju migranti nisu prinuđeni da kradu njihovo voće. To dokazuju bačene konzerve i druga hrana koju migranti svakodnevno dobijaju od humanitarnih organizacija

  • 18

Migranti koji pristižu u kampove na granici sa Mađarskom prave velike štete u voćnjacima, te su meštani odlučili da koriste pse kako bi se sačuvali.

- Ja nudim 50 hiljada samo da budu u voćnjaku, ali ljudi neće ni za 100 hiljada. Razgovarao sam i sa jednim policajcem u penziji i zamolio sam ga da barem jedno vreme bude u voćnjaku, ali on neće ni da čuje. Kaže da je to gore nego kad je on bio u službu - rekao je za RTV Ištvan Sič, prenosi portal Grad Subotica.

On je, kaže, voćnjake uspeo da odbrani psima jer ih se migranti boje.

Predsednik mesne zajednice Horgoš Robert Šorš kaže da su upoznati sa problemom i da koliko je to moguće pokušavaju da pomognu voćarima. Do sada se kaže u mesnu zajednicu javilo blizu 15 voćara, ali se ne može još uvek sa sigurnošću utvrditi kolika je materijalna šteta.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Te štete su različite i u ovom trenutku još ne možemo da kažemo kolike su. Voće sazreva u različitim periodima pa je sigurno da će biti još štete. Kada se sezona završi znaćemo konačnu sumu i veličinu štete koju su migranti napravili - kaže Šorš.

Voćari iz Horgoša ističu da po njihovom mišljenju migranti nisu prinuđeni da kradu njihovo voće. To dokazuju bačene konzerve i druga hrana koju migranti svakodnevno dobijaju od humanitarnih organizacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale 11

    12. avgust 2016 | 11:58

    Pustiš dva šarplaninca i rešen problem dok si trepnuo. Ni masno ne bi ostalo. Smrdibube i lenčuge lopovske. A kad vec bacaju hranu,uskratiti im to i dati im kacu svinjske masti i suvog 'leba. Pa,ako hoće neka jede,ako neće,nek crkne. Nažalost,al neko od naše sirotinje bi bio srećan da dobije te konzerve.

  • N. S

    12. avgust 2016 | 09:12

    Pa baš.lepo. Naš će svet raditi a oni će krasti. Zato im i pomažemo. Naš siromašan svet, može da umre od gladi, dok ne dokaže sa hiljadu papira da NEMA, a oni i bacaju. Eto, to je nepravda, koja boli. Nema novca za bolesnu decu, za mnogočlane porodice, ali zato za migrante se novac RODI Lepim načinom vraćaju ovom narodu DOBROČINSTVO. Baš lepim, i kulturnim. A kad bi ih neko i pozvao da rade bili bi zauzeti, SEDENJEM. Siroti voćari, imaju NEPOGODU sa svih strana, od poplava, grada pa sad i migranata

  • sale71

    12. avgust 2016 | 09:22

    Kad naši tupani ne zatvaraju granicu za migrante,dozvoliće da naprave za par meseci džamahiriju od Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA