Snimali su se dok su đuskali, pili i pušili na žurci. Čim je policija videla snimak, odmah ih je uhapsila (VIDEO)

Policija je organizovala posebnu jedinicu koja je istražila video

  • 2

Vlasti u Saudijskoj Arabiji uhapsile su više osoba pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi grupa mladića i devojaka koja pije i pleše na privatnoj zabavi u Džedi, drugom najvećem gradu te države, pišu lokalni mediji.

>>> Pogledajte kakvu jelku je napravila Branka usred Saudijske Arabije, gde su novogodišnje jelke strogo zabranjene (FOTO)

Na videu, objavljenom pre nedelju dana, vide se mlade žene i muškarci kako se zabavljaju na terasi zgrade dok u pozadini svira muzika. Devojke su odevene po zapadnoj modi, a na stolu se vide flaše, verovatno alkoholnih pića.

Pošto se snimak proširio internetom, policija je organizovala posebnu jedinicu koja je istražila video, pišu novine Okaz. Analizom detalja koji se vide u pozadini snimka utvrdili su adresu problematičnog okupljanja.

Prema pisanju Russia Today, glavni osumnjičeni je Jordanac koji je uhapšen dok je pokušavao da pobegne iz zemlje. Pošto su ga priveli i ispitali, priznao je organizovanje zabave, a posle toga su priveli tri devojke, Libanke, koje su takođe priznale da su prisustvovale žurci.

Saudijska Arabija ima stroge zakone koji se tiču druženja suprotnih polova koji nisu u rodu, kao i potpunu zabranu konzumacije i prodaje alkohola. Za razliku od nekih drugih islamskih zemalja, ovde se zakoni primenjuju podjednako na muslimane i ne-muslimane, a organizatora čeka teška kazna.

Krajem 2015. britanski državljanin, 74-godišnji Karl Andre, oslobođen je pošto je odslužio godinu dana zatvorske kazne, a pretilo mu je i 350 udaraca bičem jer je uhvaćen sa domaćim pivom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TESLA

    27. decembar 2016 | 17:07

    E jos malo pa rotkve strugane,posle dodju u evropu pa siluju

  • Stana

    27. decembar 2016 | 19:04

    Pa tako im i treba. Hoce da odrze tradiciju a hoce da uzivaju. Sio mi ga djura.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA