Ko ne plaća dugovanja neće moći da uzme mobilni telefon, a evo koje muke još čekaju neplatiše!

Koliko dugo će ih Kreditni biro gledati sa podozrenjem zavisi od banke do banke

  • 17

Građani koji su zbog kašnjenja dužeg od 60 dana u otplati kreditnog duga sebi u Kreditnom birou zalepili etiketu loših platiša, čak i kad izmire dugovanja i budu čisti mesecima, pa i godinama kasnije neće moći da dobiju kredit, kreditnu karticu, dozvoljeni minus ili da kupuju na odloženo.

AKO NE PLAĆATE REDOVNO RAČUNE, CRNO VAM SE PIŠE: Odmah se rešite tih dugova jer kreću velike promene!

Koliko dugo će ih Kreditni biro gledati sa podozrenjem zavisi od banke do banke.

Dejan Gavrilović iz Udruženja bankarskih klijenata Efektiva ističe da izveštaj Kreditnog biroa nije obavezujući, ali da se banke drže tih podataka kada im neki neredovan platiša zatraži kredit.

- Neće moći da podignu kredit, dobiju dozvoljeni minus, kreditnu karticu, ne mogu da kupe automobil ili bilo koju robu na lizing, u principu bilo koja pozajmica im je nedostupna, a banka može da odluči i da im ne izda čekove - objašnjava Gavrilović.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Neredovne platiše treba da računaju na to da će im pojedini trgovci takođe uskratiti kupovinu robe na administrativnu zabranu.

Izveštaj Kreditnog biroa je potreban i pri uzimanju mobilnog telefona. Mnogi ne daju pakete bez prethodne provere - dodaje Gavrilović.

Istu muku sa bankama muče i preduzeća koja su se "zacrvenela" u Kreditnom birou. Pri uzimanju robe na odloženo, čestu prepreku im predstavlja prethodno dugovanje ili pojavljivanje na "crnoj listi" Kreditnog biroa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deksa

    4. februar 2017 | 09:00

    Krvopije.Treba proterati te nazovi banke iz Srbije

  • galeb

    4. februar 2017 | 07:10

    A šta će mo sa onim tajkunima, koji duguju milione evra, ne 60 dana nego 60 godina ?

  • Aki

    4. februar 2017 | 07:15

    Još jedan način otimačine para od građana, a neverovatno kako se novi načini razvijaju brzo. Novi zakon novi namet, ne jedan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA