Krali cevi i umalo izazvali ekološku katastrofu!

Curenje amonijaka je nastalo prilikom rasklapanja, skidanja i savijanja sistema cevovoda iz pogona "Viskoze"

  • 6

Zbog namernog deformisanja cevovoda iz pogona lozničke "Viskoze" iscureo je amonijak, ali na sreću nema povređenih.

Interevencijom policije i pripadnika Sektora za vanredne situacije brzo je zaustavljeno curenje i obavljena sanacija terena.

Akcident se dogodio u noćnim satima u stečajnom pogonu "Centrofan" na cevovodu rashladnog sistema koji povezuje kompresorski deo sa rezervoarima za smeštaj amonijaka.

Curenje hemikalije nastalo je prilikom rasklapanja, skidanja i savijanja sistema cevovoda, čime je došlo do deformacije na delu cevi, što je i dovelo da isticanja amonijaka.

Inspektori Odeljenja za vanredne situacije koji su preduzeli mere radi utvrđivanja nastanka i uzroka curenja materije ustanovili su da je akcident uzrokovan namerno. U policiji saopštavaju da će preduzeti sve mere kako bi pronašli osobe odgovorne za ovaj događaj.

(M. E.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivana

    12. septembar 2013 | 15:32

    Akcident??? Seriously?

  • 000

    12. septembar 2013 | 15:36

    Ovakve kradje, kradje sa trafo stanica, kradje sa pruge, sa dalekovoda i sl, treba karakterisati kao terorizam. Dokle bre da se trpi od debila koji kradu metale i time ugrozavaju zivot drugim ljudima...

  • LAVINIJA

    12. septembar 2013 | 17:51

    E KADA IH UHVATE ONDA MORAJU DA VODE RACUNA O NJIHOVIM LJUDSKIM PRAVIMA,JER SU ONI U OVOM TRENUTKU ZASTICENI KAO BELI MEDVEDI ,UMESTO DA ODGOVARAJU ZA IZAZIVANJE OPSTE OPASNOSTI I TESKU KRADJU,DRZAVA IM SE MALTENE IZVINJAVA JER MORA. KURAFTE BRE MIKO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA