U ovom selu većina je glasala za gej brakove

U selu Negoslavci u blizini Vukovara, čije većinsko stanovništvo čine Srbi, čak 75 odsto ljudi glasalo je protiv zabrane istopolnih brakova

  • 34

U selu Negoslavci, koje se nalazi u blizini Vukovaračak 75 odsto je na jučerašnjem referendumu glasalo protiv ustavne zabrane istopolnih brakova.

Definicija braka kao ekskluzivne zajednice muškarca i žene ući će u hrvatski Ustav. Na prvom narodnom referendumu oko 66 odsto glasača glasalo je za ulazak takve definicije u Ustav, a 34 odsto građana izašlih na izbore bilo je protiv.

Pojedine opštine dalmatinskog zaleđa na referendumu o braku su pokazale najmanje tolerancije. Na nekim biralištima je gotovo 100 odsto glasača bilo za ograničavanje prava manjina. Kao najtolerantnije pokazale su se Istarska i Primorsko-goranska županija.

Takođe, po toleranciji se istaklo i selo Negoslavci, centralno mesto istoimene opštine. U njemu je čak 75 odsto stanovništva glasalo protiv ustavne zabrane istopolnih brakova. Kako ukazuju dostupni dokumenti, selo Negoslavci, prema popisu stanovništva iz 2011. godine, ima 1.463 stanovnika, a većinsko stanovništvo (čak njih 1.417) čine Srbi.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    2. decembar 2013 | 10:02

    Hahaha Srbi namerno glasali protiv... :D

  • Ana

    2. decembar 2013 | 10:04

    A zašto i mi ne organiziramo jedan ovakav referendom to je demokratija i sigurno puno bolje nego napadanje i kamenovanje gay parade,psovke,pretnje i zlo i oni su to prošli pa se okrenuli demokratiji gde se vidi volja naroda a to je svetinja i pravi put!??

  • Ana

    2. decembar 2013 | 10:09

    Hrvati kreću na referendom da ukinu ćerilicu a mi imamo trojezično pismo i nikoga nije briga što nam naše pismo izumire treba da se ugledamo na njih i da kao oni štitimo svoje i obitelj i pismo! Bravo susedi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA