ZASUKALI RUKAVE: Evo kako srpski sveštenici i vladike brane Srbiju od poplava! (FOTO)

Vladika Jovan Ćulibrk pokazao je veliku hrabrost i aktivno pomagao spasiocima tokom evakuacije stanovništva Obrenovca, a bilo je još dosta monaha i sveštenika koji su punili vreće peskom na nasipima, nosili humanitarnu pomoć i tako osvetlali obraz svešteničkoj profesiji

  • 25

Dok su se neke vladike odlučile da služe moleban za prestanak kiše, vladika Jovan Ćulibrk "zasukao je rukave" i bio u Obrenovcu kad je bilo najteže zbog nezapamćenih poplava.

Kako kažu očevici, vladika Jovan je aktivno pomagao spasiocima i brinuo se o uplašenim ljudima koji su evakuisani iz svojih kuća. To možda neke i ne čudi, jer je vladika Jovan Ćulibrk podoficir i rezervista čuvene 63. Padobranske brigade iz Niša.

Pored njega, veliku požrtvovanost na terenu pokazali su i monasi Agapit i Anastasije koji su punili vreće sa peskom na nasipima kod Šapca. Svoju humanost pokazao je i otac Aleksandar Saša Đurđević, o kome je Telegraf već pisao, tako što je delio humanitarnu pomoć narodu oštećenom od poplava.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    19. maj 2014 | 17:18

    Eto vam Srbi da ne bude kako popovi neće lopate da uzmu. A to što pjevaju u crkvi je pet hiljada puta korisnije nego sva muzika koju mi svakodnevno slušamo u kojoj su zastopljeni vulgarni tekstovi.

  • Hina

    19. maj 2014 | 18:08

    Zivelo sveto Pravoslavlje

  • Zexi

    19. maj 2014 | 17:00

    Bravo, vi ste nas ponos!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA