≫ 

Srpski ćevapi napravili haos u Rusiji: Baćuške oduševljene, uče da kažu slovo "ć"!

Reklama o ćevapčićima trenutno se emituje na svim ruskim TV kanalima

  • 12

Srpska kuhinja je poznata po mnogim specijalitetima koji našu zemlju izdvajaju, u gastronomskom smislu, od svih drugih zemalja sveta. Ipak, roštilj je nešto po čemu smo najverovatnije najpoznatiji.

SARMA, KISELI KUPUS, PASULJ I GIBANICA NISU SRPSKA JELA! Evo šta jeste naše i kako se sprema (FOTO)

Srpski ćevapčići su odnedavno ušli i na rusko tržište pod baš tim imenom. Čak je snimljena i reklama posvećena ovom specijalitetu od mesa.  Trenutno je prikazuju na svim ruskim TV kanalima.

Ujedno, Rusi masovno uče da pravilno izgovore srpsko slovo "ć", ali ono za sad zvuči kao "č".

Iako se nigde u reklami ne pominje da je u pitanju nešto srpsko, nadamo se da će se i taj mali, ali bitan detalj naći u nekoj od narednih reklama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vladimir

    24. januar 2017 | 14:52

    Pa da...i cevapi i sarma i rakija,baklave...sve je to samo nas izum (nas Balkanaca). Zivo me zanima da nije Turaka bilo, sta bismo "izumeli".

  • Pozdrav iz Rusije

    24. januar 2017 | 16:50

    Svako ko zna nesto malo o ruskom jeziku zna da u njemu ne postoji slovo Č a postoji samo Ć a njihovo Ч je upravo Ć i mi ga čitamo kao Č i tu grešimo.... NA PRIMER MI GOVORIMO SOČI A U STVARI JE SOĆI.... ZATO STO MI VIDIMO Č KOJE JE KOD NJIH Ć.... I ONI NE UMEJU DA IZGOVORE Č I ZATO IZGARAJU ĆEVAPĆIĆI A PONEKAD I ČEVAPČIČI I TO ZVUČI JAKO SMEŠNO. ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA