ZABRANJENO LJUBLJENJE: U ovim zemljama poljubac se kažnjava!

Najviše "ludih zakona" na snazi je u Americi. U Logan Kauntiju, u državi Kolorado, zabranjeno je ljubiti ženu dok spava, a u Konektikatu, Mičigenu i Bostonu muškarac ne sme da ljubi ženu nedeljom, jer je nedelja rezervisana za duhovnost

  • 5

Ako je i logično da se u islamskim zemljama valja okregrnuti, voditi računa o dužini suknje i dekolteu na bluzi, teško je shvatljivo da u zapadnoj Evropi još vladaju puritanski propisi "od pre Prvog svetskog rata".

Tako u Francuskoj, na primer, i dalje važi zakon iz 1910. godine, kojim se zabranjuje ljubljenje na peronima železničkih stanica. Cilj je svojevremeno bio da bude onemogućeno kašnjenje vozova. Međutim, zakon niko nije ukinuo ni u vreme superbrzih vozova. Za kršenje ovog propisa nije predviđena drakonska kazna, ali važi naredba da istog časa napustite stanicu.

Najviše "ludih zakona" na snazi je u Americi. U Logan Kauntiju, u državi Kolorado, zabranjeno je ljubiti ženu dok spava, a u Konektikatu, Mičigenu i Bostonu muškarac ne sme da ljubi ženu nedeljom, jer je nedelja rezervisana za duhovnost.

U Ajovi ljubljenje ne sme da traje duže od pet minuta, a na Roud Ajlendu duže od tri. Apsolutni rekorder u strogoći je Merilend, gde je dužina poljupca ograničena na sekundu.

Kazna za ljubljenje može se "zaraditi" čak i u Italiji. U Eboliju, u Kampaniji, važi zakon koji zabranjuje ljubljenje u automobilu. Razlog je bezbednost u saobraćaju, a kazna za prekršaj je 500 evra.

Na slavnom britanskom univerzitetu Oksford zabranjeno je ljubiti se u kampusu pa je za zaljubljene određena "zona za ljubljenje" - u lokalnoj menzi.

Islamske zemlje ne tolerišu mnoge, za druge tek, sitnice. Tako je u restoranu u Istanbulu od bračnog para na turističkom putovanju zatraženo da za stolom sede jedno preko puta drugog, a ne jedno pored drugog. U unutrašnjosti Turske javno ljubljenje može da donese i ozbiljnije probleme.

Zakonski obračun sa nežnostima pred očima javnosti još je stroži u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Poljubac pred drugima apsolutno je isključen i u veoma posećenim letovalištima, čak i među supružnicima.

Godine 2010. se tako, u Dubaiju britanski bračni par poljubio u restoranu i zbog toga dobio mesec zatvora.

U Dubaiju se za neprikladno ponašanje smatra ne samo ljubljenje, nego i grljenje, plesanje ili puštanje glasne muzike na javnom mestu. Vanbračni parovi se ne smeju držati za ruke. I, pažnja, oznaka muškarca i žene na istim vratima toaleta ne znači da tamo mogu biti zajedno. Zbog toga je jedan češki bračni par na aerodromu saslušavala policija, piše

Novčana ili čak zatvorska kazna preti onome ko je pod dejstvom alkohola uhvaćen mimo mesta gdje je dozvoljena njegova prodaja. Egipat je, takođe, ljubljenje pred svedocima stavio na crnu listu.

Građani Tajlanda ne smeju javno ni da se drže za ruke, ali se turistima "blagonaklono" gleda kroz prste. Stroga zabrana ljubljenja važi u malezijskom metrou.

Ljubljenje na javnom mestu zabranjeno je i u Japanu. Tamošnji zakonodavac ovu zabranu argumentuje činjenicom da se poljupci smatraju uvodom u seksualni čin, a logično je, stoga, da je predigra na javnom mestu nedopustiva.

Ista praksa postoji i u Indiji, gde se izlivi osećanja tretiraju kao krajnje intimna stvar i rezervisani su za prostor iza zatvorenih vrata. Iskazivanje ljubavi na javnom mestu dozvoljeno je samo u filmovima i to najvećim zvezdama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Гага

    25. jun 2014 | 20:51

    Нису наши, дечко је Рус, а девојкa Украјинка. Кад се увећа слика види се лепо да су руски и украјински пасоши у питању.

  • Kosmajac

    25. jun 2014 | 22:23

    Rus i Ukrajinka, valjda vidish da nije nash pasosh ako vec ne znas ciji su ovi!!! :D

  • Komsija

    25. jun 2014 | 19:43

    Na ovoj slici s pasosima mora da su nasi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA