Mlade srpske dizajnerke "oduvale" publiku svojom diplomskom revijom (FOTO)

Dvanaest mladih i, po svemu sudeći, budućih jako uspešnih srpskih dizajnerki prikazalo je sinoć svoje diplomske kolekcije u prelepom ambijentu Supermarket concept store-a u Beogradu. Publika je, malo je reći, bila oduševljena

  • 2

Prepuna sala Supermarket concept store-a u Beogradu sinoć je bila prepuna ljubitelja mode koji su se tu našli da podrže mlade dizajnerke koje su, nakon trogodišnjeg školovanja, diplomirale kreirajući modele po sopstvenoj viziji i ukusu. Tamara Pavićević, Tijana Janković, Ivana Stojanović, Ilma Hamidović, Andrea Bokan, Jelena Letić, Sofija Perović, Nevena Ivanović, Sara Jakovljević, Nina Nikolić,  Ivana Jovanović i Neda Marjanović su, po svemu sudeći, uradile odličan posao.

Nakon tri godine provedenih u francuskoj visokoj školi za modni dizajn, Mod'Art, uspele su da pronađu svoj sopstveni stil i da ga vrlo vešto prenesu na modele koji su izmamili snažne ovacije publike. Zanimljivo je da su svi modeli stilski bili u potpunosti različiti, što je evidentan pokazatelj da je svaka od ovih perspektivnih dama uspela da stvori sopstvenu ideju i viziju koja ne kopira apsolutno nikoga, već prikazuje suštinju njih samih, u pravom smislu te reči.

Svaka od dizajnerki imala je priliku da pokaže po tri modela za potrebe ove revije, a među njima se posebno istakla Tamara Pavićević sa svojom kolekcijom "Arrival of the future". Kako sama kaže, inspiraciju je pronašla u robotici i budućnosti, a modeli su namenjeni isključivo poslovnim ženama.

- Za potrebe svoje diplomske kolekcije fokusirala sam se na minimalizam i eleganciju, kao i na žene od dvadesetih do četrdesetih godina prošlog veka. Od materijala sam koristila žoržet, jer najbolje prati liniju tela i izuzetno je prijatan za nošenje - rekla je Tamara Pavićević za Telegraf.

Sudeći prema reakcijama publike koja je s punom pažnjom pratila ceo tok revije i gromkim aplauzom pozdravljala modele koji su izlazili iz bekstejdža, ali i samim kreacijama koje su zaista odisale raznovrsnom energijom kao i kvalitetnom idejom i dizajnom, čini se da ove mlade devojke nemaju ništa drugo do svetlu budućnost!

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA