Vino leči bubuljice i akne!

Ne, ne želimo ovim člankom da navedemo maloletne tinejdžere, koji se muče s bubuljicama, da počnu da piju alkohol, već samo da skrenemo pažnju na to da jedan od sastojaka vina, ako se nanese na kožu, može da napravi čuda za vaše lice

  • 0

Vino je tema velikog broja istraživanja, a poslednjih nekoliko godina naučnici iznova otkrivaju nove prednosti ovog napitka bogova. Prethodne studije pokazala su da vino može da pomogne u prevenciji niza bolesti, a najnovije, objavljeno u časopisu “Journal of Dermatology and Therapy”, otkriva da vino može da pomogne u prevenciji i lečenju akni.

Naučnici su testirali glavni aktivni sastojak crnog vina - rezveratrol, moćan antioksidant koji se pokazao odličnim u prevenciji bolesti srca i raznih vrsta raka. Prethodna istraživanja su pokazala da rezveratrol ima antimikrobno svojstvo i da može da pomogne da se smanji broj bakterija koje su odgovorne za nastanak akni.

Stručnjaci su izdvojili uzorke bakterija koje uzrokuju akne. Kada su ih pomešali sa malom količinom rezveratrola, bakterije su prestale da se razmnožavaju. Potom su dodali sastojke koje pronalazimo u proizvodima za lečenje akni, nakon čega se nivo bakterija počela drastično smanjivati.

Dermatolozi preporučuju da probate kombinaciju rezveratrola i klasičnog proizvoda za čišćenje lica, odnosno, u tonik možete dodati malo crnog vina.

No, rezultati istraživanja su preliminarni i potrebno je sprovesti ocenjivanje od strane spoljnih stručnih saradnika. Takođe, naučnici nisu testirali delovanje vina kada se ono pije, već samo kada se nanosi površinski na kožu.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA