Zahvaljujući ovoj piluli ljudi će živeti 120 godina! (VIDEO)

Možda izgleda nemoguće da prosečan ljudski vek bude 120 godina, ali ako uzmemo u obzir da je ovih 70-80 godina, koliko sada iznosi, bilo nezamislivo u prošlosti, onda možemo pretpostaviti da će u nekom trenutku doći do tehnološkog proboja i da će možda već naša generacija doživeti stotu... u proseku

  • 9

Iako zvuči kao da je u pitanju neki naučno-fantastični film, pilula koja će produžiti životni vek na 120 godina, uskoro može postati realnost.

Ruski naučnici vrše neophodna testiranja ove nove formule, za koju tvrde da može značajno odložiti početak procesa starenja. Oni se nadaju da će ova tableta, koja se za sada testira na pacovima, miševima, ribama i psima, omogućiti ljudima da žive najmanje 120 godina.

- Razvoj mnogih bolesti, koje imaju veze s procesom starenja, mogao bi se značajno usporiti ovim novim tipom antioksidansa – rekao je dr Maksim Skulačev, naučnik iz Moskve.

Ovaj antioksidans deluje na mitohondrije, ćelijske organele odgovorne za proizvodnju energije u ćeliji, a koje se dovode u vezu s iniciranjem procesa starenja.

- Mitohondrije su krive za srčane udare, Alchajmerovu i Parkinsonovu bolest – rekao je Skulačev i ukazao na to da je tehnički izvodljivo da čovek, uz određeni tretman, živi 120 godina.

Ovako dug život će verovatno dovesti i do toga da nastanu mnoge nove bolesti, tipične za tako stare ljude. To je slučaj, na primer, s kancerom, koji je u prošlosti, kada je ljudski vek bio mnogo kraći, bio veoma retka bolest.

(Telgraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duck

    28. novembar 2014 | 08:50

    Takođe i u EU izmislili pilulu od koje vam prdež miriše na čokoladu ili ružu.

  • :-)

    28. novembar 2014 | 08:30

    Sta ce mi 120,dovoljno i 70,al da zivim normalno :-)

  • MishaBGD

    28. novembar 2014 | 08:31

    Već sledeće godine će Skupština Srbije usvojiti predlog da se u punu penziju ide sa navršenih 100 godina života za muškarce i 95 za žene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA