Ako ovo budete radili svako veče pre spavanja, promenićete svoj život

Da li vam se nekad desilo da legnete u krevet preplavljeni negativnim mislima i osećanjima, kao da su se svi vaši problemi dogovorili da se pojave u vašoj svesti u istom trenutuku? Ako jeste, ovo je pravi tekst za vas!

  • 7

Iako bi dobar i kvalitetan san trebalo da bude na vrhu liste naših prioriteta, naš mozak nekako uvek pronađe način da ovo postane nemoguća misija, a beskrajne analize i negativnost mogu da dovedu do nesanice i konstantnog psihičkog i fizičkog umora. Ipak, stručnjaci se slažu u tome da na dobar san utiču stvari koje sebi govorimo pre nego što zaspimo.

Pet znakova da vašem organizmu nedostaje san

Ovo su stvari koje bi trebalo da ponavljate svake večeri pre spavanja:

Foto-ilustracija: Foter.com / by Victoriia Z Foto-ilustracija: Foter.com / by Victoriia Z

Zahvalan/na sam zbog...

Praktikovanje zahvalnosti povećava nivo sreće, utiče pozitivno na vaš imuni sistem i jača vaše odnose, a takođe može da vam pomogne da postignete kvalitetniji i bolji san. Stoga, svake noći kad legnete u krevet, prisetite se svega na čemu ste zahvalni (ili, još bolje - zapišite to).

Puštam da se stvari odvijaju prirodno

Znate za onu izreku - nikad u krevet ne idite ljuti? Istraživanja su pokazala kako nam negativne emocije koje sa sobom nosimo u krevet onemogućavaju kvalitetan san. To ne znači da nužno morate rešiti svaki problem pre spavanja, nekad je bolje prespavati i učiniti to hladne glave, no, svakako bi trebalo da se oslobodite anksioznosti i pritiska pre nego što utonete u san i postignete mir nekom od mentalnih tehnika.

Foto: Freeimages/artM Foto: Freeimages/artM

Ja sam jak/a

Ili pak - dobar/ra, hrabar/a, ili bilo koja druga vrlina. Poenta je u tome da se fokusirate na svoja dostignuća, snagu i pozitivne osobine. Prihvatanje sebe je ključ za srećan život, a opet to tako retko praktikujemo.

Šta mogu učiniti da ovo poboljšam?

Bilo da imate određeni problem ili se nalazite u teškom periodu života, postavljanje konkretnog pitanja sebi pre nego što krenete na spavanje može pomoći. Autor Steven Kotler kaže kako rešenje određenog problema leži upravo u lucidnim snovima, u podsvesti. U jednom momentu odjednom jasno vidimo rešenje situacije.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pronaći ću mir

Ako se u krevetu prevrćete neko vreme i ne možete da zaspite, možda može da pomogne jedna fraza koju ćete ponavljati. Dipak Čopra ističe važnost ponavljanja ove mantre u sebi. Ukoliko opet u trenutku izgubite fokus i počnete da razmišljate negativno, lagano se vratite na ovu mantru i ponavljanje ove fraze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ferrari

    11. januar 2015 | 21:19

    Ukratko- pomolite se Bogu pre spavanja i zahvalite mu za zdravlje i život koji vam je dao.....

  • Lilit

    11. januar 2015 | 21:34

    100% tacno

  • Bata

    12. januar 2015 | 08:25

    Dajte mi normalnu platu , nista vise ...ima da spavam kao buva .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA