Ona je bila prava lepotica, a pogledajte u šta se pretvorila. I to zbog solarijuma! (FOTO)

Kada je na društvenim mrežama objavila selfi svog od raka kože izranavljenog lica, Toni Vilobi nije ni slutila da će postati poznata. Nadamo se da ćete i vi mnogo naučiti od nje

  • 5
Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Toni Vilobi imala je samo 21 godinu kada je doživela da sebe pogleda u ogledalo i vidi da joj se lice bukvalno raspada od raka kože. Ona je tokom srednjoškolskih dana četiri do pet puta nedeljno išla u solarijum, jer je u to vreme želela da bude što “crnja”.

Svake godine 450.000 posetilaca solarijuma dobije rak kože!

Da li solarijum sme da bude priprema za more?

Međutim, zavisnost od sunčanja, odnosno tenoreksija, umalo što je nije koštala života.

- Ako nekome treba dodatna motivacija da NE ODE u solarijum, evo je! Ovako izgleda rak kože u uznapredovaloj fazi – napisala je ona uz selfi fotografiju koju je samo na Fejsbuku videlo više stotina hiljada ljudi.

UZNEMIRUJUĆE: Posle ovih fotki više NIKAD nećete ući u SOLARIJUM! (FOTO)

Foto: Facebook/TawnyWilloughby Foto: Facebook/TawnyWilloughby

Kada je prvi put otišla kod dermatologa, on joj je otkrio opasni kancer na licu. Sada ona na svakih šest meseci odlazi na preglede i do sada joj je skinuto čak šest tumora, različitih podvrsta.

- Nisu svi rakovi kože mladeži. Samo jedan od mojih kancera nastao je na mestu mladeža. Čim primetite ma kakvu sumnjivu tačkicu, pegicu ili flekicu na koži, odmah idite lekaru! Ako bubuljica neće da zaraste i uporno krvari i pravi kraste, idite lekaru! - priča svoje iskustvo ova mlada žena.

Da li je to mladež ili rak kože? Naučite da prepoznate, pre nego što bude kasno! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Foto: Facebook/TawnyWilloughby Foto: Facebook/TawnyWilloughby

Imala je sreće što je svako lečenje do sada bilo uspešno i sada je ona udata žena i ponosna mama jednog divnog dečaka. Ali, da nije reagovala na vreme, ko zna kako bi se sve to završilo.

- Što pre otkrijete šta je u pitanju, manje su šanse da kancer naraste i metastazira dublje u kožu. Što pre reagujete, ožiljak će biti manji. Sigurna sam da ne želite da budete ružni, a još manje brojka više u statistici onih koji su preminuli od raka kože – kaže ona.

Ovo su svi simptomi koji mogu da ukazuju na rak kože?

Foto: Facebook/TawnyWilloughby Foto: Facebook/TawnyWilloughby

Kad budete videli šta SUNCE radi vašem LICU, više nikad nećete iz kuće izaći bez naočara i kreme! (VIDEO)

Ova medicinska sestra danas ima 27 godina, ne izlazi iz kuće bez kreme za sunčanje, a solarijume zaobilazi u širokom luku.

- Mažite se kremama, a ako baš želite boju, koristite kreme za samopotamnjivanje. Imate samo jednu kožu, čuvajte je! Učite iz mojih grešaka. Ne dozvolite da vam sunčanje postane takva opsesija, da propustite odrastanje vlastite dece. To je i dan-danas moj najveći strah, da neću doživeti da moj sin poraste – upozorava Toni.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Znamo da smo vam dojadili s upozorenjima o tome kako su sunčanje bez zaštite i odlazak u solarijum opasni. Ali, morate da budete svesni toga da rak kože nije nešto što se dešava “nekom drugom”, već da i vi sami vrlo lako možete da budete žrtva, baš kao i Toni.

(Telegraf.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Edis Pazarac

    13. maj 2015 | 13:53

    Okačite ovo na splavove neka vide sponžoruše-prepečenice

  • M5

    13. maj 2015 | 15:47

    Nisam osoba koja uživa u sunčanju i ne idem u solarijum. Na bazen i more sam išla da bih plivala i ronila, a ne da bih se izležavala na plaži. Rak bazičnih ćelija kože sam dobila od sunca, na mestu gde nije bilo mladeža. Srećom, otkriveno je u začetku i operisana sam ubrzo. Iz prve ruke sam se uverila da se to ne dešava samo drugima.

  • Marija

    13. maj 2015 | 14:39

    Sunce je izvor zivota a ne raka!Pisite o zatrovanoj hrani i opasnim vakcinama,voda iz vodivoda i kreme sve je toksicno a ne Sunce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA