≫ 

Uzmite 15-20 SEMENKI LUBENICE, kuvajte 15 minuta i dobićete nešto fantastično (RECEPT)

Svakodnevno korišćenje ovih semenki će vam sigurno promeniti život, barem kad je zdravlje u pitanju, a to je najvažnije

  • 3

Semenke lubenice su nešto što smo navikli da bacamo u kantu, ne znajući koliko su lekovite. U njima se nalaze razne hranljive materije, mikronutrijenti, esencijalne masne kiseline i proteini, minerali, vitamini... lista je podugačka.

 

Stavio je lubenicu na roštilj i nećete verovati šta je dobio! Čim vidite, probaćete i sami! (VIDEO)

 

One sadrže i vlakna, neophodna za normalno funkcionisanje probavnog trakta i antioksidanse koji pospešuju cirkulaciju i poboljšava zdravlje krvnih sudova, čime pomaže kod kardiovaskularnih problema, hipertenzije i erektilne disfunkcije. Čaj od semenki lubenica takođe pomaže da se izbaci pesak i sitno kamenje iz bubrega, piše SupertastyRecipes.

 

Recept za magični čaj od semenki lubenice: Sameljite oko 20-30 semenki, prelijte sa 2l ključale vode i kuvajte 15 minuta. Ova količina je dovoljna za oko 2 dana.

 

VAŽNA NAPOMENA: Trećeg dana obavezno napravite pauzu. Čitava kura traje 4 nedelje, ali svaki 3. dan se pravi pauza.

 

Foto-ilustracija: Foter/Kirti Poddar

Foto-ilustracija: Foter/Kirti Poddar

 

DOBROBITI SEMENKI LUBENICE:

 

1. Štiti od bolesti srca

 

Budući da su pune magnezijuma, semenke lubenice štite vaše srce od bolesti i pomaže mu da radi ravnomerno. Pored toga, održava nivo krvnog pritiska i uravnotežuje metaboličke procese.

 

2. Sprečava starenje

 

Antioksidansi, kojima su semenke lubenice bogate, sprečavaju starenje. Oni daju snagu vašoj koži i vraćaju joj sjaj i elastičnost, što će dovesti do toga da izgledate mlađe.

 

Printskrin: YouTube/Saffron Trail

Printskrin: YouTube/Saffron Trail

 

3. Čisti kožu od akni i bubuljica

 

Umočite tufer ili gazu u ulje od semenki lubenice (u videu ispod možete pogledati kako se ekstrahuje ulje iz bilo kog semena) i nanesite na delove kože zahvaćene aknama. Ulje odgovara svim tipovima kože.

 

4. Jača kosu

 

Pogledajte ovaj zanimljivi video:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Analitičar

    15. maj 2016 | 13:09

    A diže li onaj stvar,kako mi reče jedan deka

  • Analitičar

    15. maj 2016 | 21:54

    To je i tačno i lepo.Ali važi samo za ekološki uzgajane,znači stare sorte,ne hibridi,organski uzgajene bez hemije.Znam podosta ljdi koji posle konzumiranja ovih hibridnih,imaju probleme s grlom,i s probavom,a kasnije u ustima osećaju gorčinu i žeđ.To je posledica prskanja hemijom da brže sazri.To je zabranjeno,ali se švercuje iz grčke i sa trulog zapada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA