DOKAZANO: Lepe žene su opasne po zdravlje muškaraca

Muškarci uvek jure za lepim ženama, a nisu ni svesni posledica toga

  • 7

Svi pripadnici muškog pola se lepe za seksi žene. Evo kako one mogu negativno uticati na njihovo zdravlje, i dovesti do stresa, koji može biti uzrok mnogih oboljenja.

Samo pet minuta u društvu lepe žene kod ispitanika je povisivalo nivo kortizola, hormona stresa, sudeći prema istraživanju sa univerziteta u Valensiji.

Navodno je taj efekat bio i pojačan, ukoliko se u društvu muškarca nalazila žena koja je bila "van njihove lige".

Hormon kortizol proizvodi nadbubrežna žlezda u trenucima kad je čovek pod fizičkim ili psihičkim stresom, a dovodi se u direktnu vezu sa srčanim i brojnim drugim oboljenjima.

Istraživači su ispitali 84 studenta na način da su dobili zadatak da pojedinačno sednu u sobu i reše sudoku zagonetku. Dve nepoznate osobe, jedan muškarac i jedna (fizički privlačna) žena takođe su bili u sobi.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U trenutku kad bi ženska osoba napustila sobu, a dva muškarca ostala da sede zajedno, nivo hormona stresa kod ispitanika nije porastao. Međutim, kad bi ispitanik u sobi ostao samo sa ženom, njegov nivo kortizola bi porastao.

OVO je profil IDEALNE DEVOJKE: Svaki muškarac sanja o OVAKVOJ ŽENI!

- U ovoj smo studiji smo krenuli od pretpostavke da većina muškarca, u društvu lepe žene, ima osećaj kao da je to idealna prilika za udvaranje. I dok će neki muškarci izbegavaju lepe žene vodeći se uverenjem kako su one "van njihove lige", većina muškaraca će zapravo imati određenu hormonsku reakciju - pojašnjava se u studiji.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Studija je pokazala kako se nivo kortizola kod muškaraca povećava nakon samo pet minuta kratkog socijalnog kontakta sa mladom, privlačnom ženom.

Kortizol u malim dozama može imati pozitivan efekat, poboljšavajući budnost.

Ipak, hronično povišen kortizol pogoršava određena zdravstvena stanja kao što su srčane bolesti, dijabetes, hipertenzija i impotencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    29. jul 2016 | 13:54

    Ружне још опасније...

  • kiss

    29. jul 2016 | 14:10

    A zato sve pocrka oko mene. Ja mislila zla kob neka.

  • Lale 11

    29. jul 2016 | 14:59

    Naravno da su opasne po zdravlje! Moja,mene,opizdila tiganjem po glavi! :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA