≫ 

Evo kako da znate da ste zapatili vaginalne GLJIVICE i kako da ih se rešite!

Gljivične infekcije su noćna mora za svaku ženu. Zato je važno da dobro upoznate neprijatelja, kako biste ga uspešno pobedili

  • 1

Vaginalna gljivična oboljnja su sve češća pojava. Najviše zabeleženih slučajeva se odnosi na kandidijazu. Vreme je da se bolja upoznate sa njom.

Volite da pravite frizure tamo dole? Možda je lepo, ali može da bude VEOMA OPASNO!

Ako vam OVO iscuri iz VAGINE, kod ginekologa idite ODMAH!

Kandidijazu mogu da dobiju i žene koje nemaju polne odnose, čak i one koje ih nisu nikada imale, prenosi Net.

Otprilike 75 odsto seksualno aktivnih žena imalo je vaginalnu gljivičnu infekciju bar jednom u životu, a 20 odsto žena se redovno s njom bori.

Pojavljivanju ove bolesti pogoduje više faktora: lečenje antibioticima i kortikosteroidima, šećerna bolest, trudnoća, neodgovarajuća uloga imunog sistema organizma zbog malignih i nekih drugih bolesti.

Foto-ilustracija: Profimedia, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto Foto-ilustracija: Profimedia, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto, FreeDigitalPhotos/Carlos Porto

Tu su takođe gladovanje, hormonalna terapija, nošenje neodgovarajućeg donjeg rublja, a recidivi su, nažalost, jako česti.

Iako kandidijaza nije polna bolest, može da se prenese polnim putem. Bez obzira na to što samo 10 do 15 odsto partnera oboleva od kandidijaze, uvek je dobro da se istovremeno leči i partner.

Simptomi su uglavnom jednaki kod svih žena, a to su pojačan sekret, otečenost i crvenilo stidnice i neprijatan miris. Moguća su i odstupanja.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Lečenje se sprovodi antimikoticima, uglavnom lokalno u obliku krema i vaginalnih tableta.

Zbog učestalosti ovog problema danas postoje lekovi koji se mogu kupiti bez recepta, ali u slučaju ponavljanja simptoma, kontaktirajte svog ginekologa.

Evo šta može da izazove sterilitet:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA